Ezúttal ugyan nincs benne a dologban az ausztrálok keze, de megint piacra dobta egy lány a szüzességét. Rebecca Bernardo tragikus sorsú családban nőtt fel. Miután egyedül maradt stroke-ot kapott anyjával, úgy döntött, csak a szüzessége árverésre bocsátásával teremthet pénzt. Az utóbbi években sok ilyen történet játszódott le, még egy magyar lány is licitet indított magáért.

Brazíliában egyre elterjedtebbnek látszik a szüzesség kiárusítása, mint fix bevételi forrás. Catarina Migliorini ősszel egy ausztrál dokustáb kedvéért tette meg, hogy odaadja első éjszakáját egy férfinek, a pénzt pedig jótékony célokra fordítja. Most honfitársnője, Rebecca Bernardo lépett a nemes útra.

A 18 éves lány tettét bevallottan Migliorini inspirálta – írja a Starcasm. Nála azonban nem a keféléssel járó hírnév meg a sok pénz az elsődleges motiváció, hanem hogy ebből a pénzből betegeskedő édesanyját segítse meg. Anyja ugyanis stroke-ot szenvedett, apja régen, nővére pedig nemrégen halt meg. "Nincs kihez forduljon, nincs, aki segítsen neki" – mondta egy szomszéd.

A lány édesanyja abszolút a terv ellen van, sőt a környék egyik tévécsatornája gyűjtést is tervezett az asszony gyógyíttatásáért, hogy a lány letegyen a tervéről. A licit jelenleg 35 ezer dolláron (7,75 millió forinton) áll.

Szűzkufárok

A két brazil lány mellett már többször írt a Velvet szüzességárusítókról. Tavaly novemberben Melissa Ede, egy férfiből nővé operált transznemű kezdte el árulni a műtét után a szüzességét. A pecérkedő ausztrálok keze volt abban a sokkal aljasabb történetben, ahol egy szerencsétlen kínai escortlány ártatlanságát dobták piacra 3 és félmillió forintnyi összegért.

Egy magyar lány is hasonló ügybe keveredett 2010-ben: egy brit üzeletember 100 ezer fontot (35, 9 millió forintot) adott volna a szűz lány frigyéért. Az észak-magyarországi láány viszont közölte, esze ágában sincs házasságot kötni, de a szüzessége elárverezését családja megsegítéséért romantikusnak tartja.