Van, amikor egy börtön annyira fényűzőnek tűnik a képek alapján, hogy el sem akarjuk hinni, hogy nem önszántukból vonulnak be a rabok. És olyan is van, amikor egy egyetem, üzem vagy bármilyen hétköznapi épület tevékenység tűnik annyira nyomorúságosnak, lehangolónak, hogy azt hisszük, igazából ilyen lehet a börtön. Összeszedtünk egy rakás képet, el tudja dönteni, hogy a rácsokon belül vagy a rácsokon kívül készültek?

Van a világban számos jól ismert börtön, némelyik a lakói miatt ismert, mint például a San Quentin vagy a Szegedi Csillag. Aztán vannak az olyan börtönök, amik azért ismertek az elítéltjeikről, mert ismert elítéltek töltik itt a büntetésüket, mint a Lynwood női börtön, ahol Lindsay Lohan, Daryl Hannah és Paris Hilton is raboskodott. Végül pedig vannak azok a börtönök, amik azért ismertek, mert maga az épület érdekes, például azért, mert a börtönéletről készült fotók alapján olyan életük van a különleges helyeken raboskodó raboknak, amilyenről néhányan csak álmodoznak. Ez a helyzet számos norvég intézménnyel, de Németországban és Franciaországban is vannak olyan börtönök, ahol a rabok inkátt érezhetik magukat egy hosszú nyári táborban, mint büntetésben.

Összeszedtünk egy rakás képet, börtönökről, iskolákról, üzemekről, a hétköznapi élet jeleneteiről, ön meg próbálja eldönteni, hogy hol készültek a felvételek! Börtönben vagy sem?

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »