A színésznő kedden mégiscsak bevonult a lynwoodi börtönbe, hogy letöltse a legújabb hírek szerint 14 napra kurtított börtönbüntetését. Bár a bíróság előtt konfettivel fogadták, a börtönben töltött első pár perc nem volt diadalmenet: ugyanúgy levetkőztették és megmotozták, mint bárki mást. Rabtársai ugyan odavannak érte, de a magánzárka ettől megvédi.

Lindsay Lohan kedden némi előjáték után mégis bevonult a börtönbe, hogy letöltse a bíróság által kirótt büntetését, amit azért kapott, mert megszegte a próbaidőre helyezés feltételeit a 2007-es ittas vezetése miatt. Eredetileg kilencven napot kellett volna a hűvösön tölteni, de ez először huszonháromra módosult, a legújabb hírek szerint pedig valószínűleg már csak 14 napig tart majd a börtönélet. Lohannek a börtönbe bejelentkezés előtt meg kellett jelennie a bíróságon. Bár hivatalosan fél kilenckor volt jelenése, hét percet késett, ugyanis az őt szállító autó dugóba keveredett. A bíróság előtt természetesen fotósok sorfala várta az édesanyja társaságában érkező hírességet, meg pár könnyekre vadászó katasztrófaturista, akik egyike aranycsillámos konfettivel dobálta meg a hecc kedvéért.

Puccos bevonulás

Lohan végül nyolc óra negyven perckor lépett be a tárgyalóterembe, ahol összesen 10 percet töltött. Szemtanúk szerint a 24 éves színésznő a könnyeivel küszködött, amikor Marsha Revel bírónő bejelentette, hogy itt az idő, nincs menekvés, igenis le kell töltenie a büntetését. A börtönbevonulás előtt még gyorsan mindenféle lapnak zsinórban vetkőző színésznő természetesen ügyelt arra, hogy tetszetős külsővel érkezzen meg a bíróság elé, hiszen ki tudja, hogy mikor készülhet róla újabb előnyös kép. Lohan frissen szőkített hajjal, szűk farmerben, magassarkúban, szürke pólóján fekete fűzőszerűségben és dögös fekete bőrkabátkában jelent meg a bíróság előtt. Egyesek szerint még a száját is feltöltette a jeles alkalomra. A Lynwood női börtön lakói kitörő lelkesedéssel fogadták a színésznőt érkezésekor, az elhíresült intézményben egyébként korábban már Paris Hilton, Nicole Richie, sőt, egyszer már maga Lohan is tiszteletét tette kerek 84 perc erejéig.

Itt azért már sírva fakadt

A Daily Mail információi szerint Lindsay Lohan könnyek közt tűnt fel a lynwoodi női börtön egyik oldalsó bejáratánál, és az se vigasztalta, hogy a 90-ről már korábban 23-ra csökkent büntetése újabb egy héttel rövidült: a Los Angeles-i Seriff Hivatal szóvivője, Steve Whitmore azt is megosztotta a közzel, hogy a színésznőnek csak két hetet kell kibírnia Lynwoodban. „Augusztus elsején vagy másodikán engedik ki, mivel jó a magaviselete, és túlzsúfoltság van a börtönben” – nyilatkozta Whitmore a People-nek. A rendőrség hangsúlyozta: a büntetés ilyen arányú csökkentése nem Lohannek szóló kivételezett bánásmód, és ezt a Daily Mailnek nyilatkozó rabok is megerősítették.

"Sírt, amikor megérkezett. Megbilincselték, de nyugodtnak tűnt. Üdvözöltük, azt mondtuk neki, hogy az Isten áldja meg, és visszamosolygott ránk” – mesélte élményeit az egyik elítélt, Tiffany Hawes, akinek 35 napot kell ülnie, mert lejárt jogosítvánnyal vezetett. „Üdvrivalgással fogadtuk, és mondtuk neki, hogy szeretjük” – tette hozzá az ötvenéves Brenda Armstrong, akinek az eredetileg kiszabott százhúsz napból csak húszat kell rács mögött töltenie. „Kedves volt, mosolygott, de látszott rajta, hogy sírt. Ő is ember, akárcsak mi. Igaz, ő történetesen egy híresség, akinek sok a pénze” – nyilatkozta Jen Devey, aki azt is megemlítette, hogy Lohan azért bizony rendesen elszúrta a dolgait.

A motozás sem maradt el

Miután a híres rab megérkezett, a börtön egyórás zárlatot rendelt el,  lakóinak be kellett menniük a cellájukba. Lohan azonban ettől eltekintve nem kapott különleges bánásmódot: akárcsak sorstársait, őt is ugyanúgy levetkőztették, ujjlenyomatot vettek tőle, és még testüregi motozást is végeztek rajta, mielőtt belebújhatott volna a rabok kötelező viseletébe, a narancssárga kezeslábasba - írja a lap. Ezután természetesen lefotózták, Lohan a kép tanúsága szerint még el félmosolyt is próbált megereszteni a kamerának. Ezután felvették az adatait, a börtön hivatalos nyilvántartási oldaláról így az egész világ megtudhatta, hogy Lindsay Lohan pontosan 167 centiméter magas, 52 kilót nyom, szőke a haja és – meglepő módon - fekete a szeme. Az adatfelvétel után a színésznő elfoglalhatta a celláját, ami szomszédos azzal az Alexis Neiersével, aki a hollywoodi celebek lakásait feltörő Bling Ring néven emlegetett betörőbanda egyik tagja, és azután került börtönbe, hogy Orlando Bloom házának kirablásakor végül lebukott.

Spagetti volt vacsorára

Lohan cellája egyébként a 2200 férőhelyes börtön speciális részlegében található,  és az egyetlen kivételezés, hogy magánzárkát kapott, ahonnan saját biztonsága érdekében naponta csak egy órára engedik ki. A sheriff hivatala egyébként igazán bőkezű tájékoztatást nyújtott Lohan első napjáról, nem csak a színésznő pontos paraméterei derültek ki, hanem az is, hogy az első napon milyen vacsora várta: állítólag spagettit kapott brokkolival. A TMZ kicsit részletesebb tájékoztatást adott: ők úgy tudják, Lohan kapott még némi kenyeret, egy kevéske almamártást, és a spagetti valójában pulykahúsos tetrazzini volt, és az egészet egy pohár tejjel öblíthette le. A seriffhivatal szóvivője szerint egyébként Lohan jól viselte az első napját, "nyugodt volt és együttműködő" - mondta a TMZ-nek.

Klikk a többi képért!

Gyors ügyvédcsere

A Daily Mail szerint az utolsó pillanatok is tartogattak némi kihívást a színésznő számára. Robert Shapiro sztárügyvéd ugyanis röviddel a Lohan börtönebevonulása előtt lépett vissza a színésznő képviseletétől, amit egyébként hivatalosan el sem vállalt. Shapiro állítólag azután döntött így, hogy a Lohan keddi jelenését megelőző délután találkozott a bíróval. Szerencsére a celeb korábbi ügyvédje, Shawn Chapman Holley beugrott a helyére. Bár anno, az ítélet kihirdetése után ő is faképnél hagyta híres ügyfelét, nem írta alá a lemondásáról szóló papírokat. Holleynak tegnap délután egy gyilkossági ügy miatt kellett volna megjelennie a bíróságon, de inkább elnapolták az ügyet, hogy Lohan mellett lehessen.

A rajongók imáira számít

Holley egyúttal arra kérte a rajongókat, hogy segítsenek a rossz útra tévedt kedvencüknek átvészelni a következő napokat. „Ugyanannyira fél, mint amennyire más is rettegne hasonló helyzetben. De eltökélte, hogy letölti a büntetését. Arra kér mindenkit, hogy imádkozzanak érte és támogassák őt. Elismeri a felelősségét, felvállalta tettét, és teljesíti a kötelességét” – nyilatkozta Holley a bíróságon, miután ügyfelét átkísérték a börtönbe. Lohan a bírósági jelenés előtti éjszaka még gyorsan írt pár sort a Twitter-oldalára, és láthatóan még mindig nem akarta elhinni, hogy ismét börtönbe kell mennie. Azóta valaki egy kamu Twitter-oldalt is létrehozott LindsayInJail (LindsayBörtönben) felhasználónévvel, ahol Lohan kamu börtönkalandjairól tudósít.

Ha azonban igaz, hogy valóban csak két hetet kell ülnie, a színésznő még legújabb filmje premierje előtt kiszabadul: a Machete ugyanis szeptember harmadikán kerül a mozikba. Igaz, nem bulizhat azonnal boldogan a premieren, szabadulása után még részt kell vennie egy 90 napos elvonókúrán .

Lynwood sztárjai

Akárcsak a Cedars-Sinai Egészségügyi Központban, a lynwoodi börtönben is meghaladja az átlagot az itt megforduló celebek száma. Mint már említettük, Nicole Richie igen komoly 82 percet töltött bent ittas vezetés miatt, Lohannek ezt első tartózkodásakor sikerült megfejelni kerek két perccel. Khloe Kardashian harminc nap helyett csak alig egyet raboskodott. Paris Hilton nem volt ilyen szerencsés, ő majdnem három és fél héten keresztül tengődött a rácsok mögött. Míg a négy partibarbi ittas és/vagy érvénytelen jogosítvánnyal való vezetés miatt került börtönbe, addig Daryl Hannah egy környezetvédelmi tüntetés miatt ismerkedett meg közelebbről Lynwooddal, ahol állítólag csak 8-10 órát töltött. Michelle Rodriguez, a Lost sorozatszínésznője szintén nem élvezhette sokáig a börtönéletet, a kiszabott hatvan nap helyett csak egyet kellett átvészelni a hűvösön. 2007-ben újra be kellett vonulnia, de a túl nagy létszám miatt mindössze 18 napot ült. Pamela Hasselhoff, David Hasselhoff volt neje is ittasan ült a volán mögé, de 90 napnak ö is csak a töredékét ülte le. Bár csak pár órát töltött rács mögött, két hét házi őrizetet rendeltek el cserébe. És persze itt is megemlítjük Alexis Neiers nevét, aki amellett, hogy celebek otthonaiba tört be, hírességként is megkapta a maga 15 perc hírnevét, amikor szerepelt a Pretty Wild című valóságshowban. Ha minden igaz, ő 180 napot tölt bent Orlando Bloom házának kirablása miatt.