Mostanában minden második fiatal celeb szeretne lenni, sokuk bármi áron bekerülne a gyorsan felejtő publikum tudatába. Egy brit fiatal, a 19 éves Kieran Miller mégis szélsőséges eset: több mint 100 000 forintnak megfelelő fontot költött arra, hogy 300 000 kamu követőt vásároljon magának Twitteren. A fiú annyira szeretne híres lenni, hogy munkanélküli segélyéből finanszírozta drága hóbortját – írta meg az SWNS.

Celeb az az ember, aki nem arról híres, hogy valami elismerésre méltó dolgot jól csinál. Valami jó mégis lehet ebben, mert nagyon sokan vágynak így élni. Például a brit Kieran Miller, aki, bár a  Twitterén tévés személyiségként szerepel, arra lehet büszke, hogy négy éve (egyetlenegyszer) feltűnt egy fiataloknak szóló politikai műsorban. Buzgalma rokonítható a magyar realityk több szereplőjével: nem érzi úgy, hogy bármihez értenie kéne ahhoz, hogy médiasztár váljon belőle.

Egyetlen célja van: versenyezni kedvenc showja, a Real Housewives of New Jersey szereplőjével, Danielle Staubbal; szeretne olyanná válni, mint az egykori sztripper. Csak remélni merjük, hogy nem akar ő is házipornóval előállni . "Csupán önmagát adja, és ezzel rá tudja venni az embereket, hogy nyomon kövessék a mindennapjait. Olyan, mint egy nyitott könyv – én is pont ilyen akarok lenni. Mindennél jobban szeretnék híressé válni."

Hogyan?

A brit srác valószínűleg twitteres követők számában kívánja leigázni az irigyelt celebnőt, úgyhogy az államtól kapott segélyből kamu követőket vesz a Seoclerks oldalán. Eddig 350 ezer név van a listáján. „Bármit megteszek, hogy sztárrá váljak" – kommentálta tevékenységét a gyakran sminkben, ékszerekben pózoló Miller.

De nemcsak rajoskodással tölti az időt: bár két éve otthagyta az iskolát (ápolónak tanult), és egy percet sem dolgozott, de napi több órát szán sztárok oldalainak nézegetésére, és minden realitybe jelentkezik – eddig sikertelenül. Anyjával él (ő is munkanélküli), bokros teendői mellett Youtube-csatornája frissítésére is talál időt. El nem nagyon jár otthonról, online éli az életét. "Tényleg nagyon szeretnék bekerülni a Big Brotherbe. Óriási lennék benne, és az emberek imádnának. Nem is keresek munkát, minden erőmet arra fordítom, hogy híressé váljak" – vázolta fel életcélját.

Ha azt gondolnák, hogy ritka kivételként herdálja el a segélyt, ismerkedjenek meg egy fiatal brit párral, akikről a Sun írtDanny Creamer és Gina Allan (21 és 18 évesek) munkanélküliek, évente 17680 font segélyt kapnak (ez 6,1 millió forint). Eszük ágában sincs dolgozni, mert csak rosszabbul élhetnének, úgyhogy inkább egész nap nézik az óriásképernyős tévét, és eközben napi két doboz cigit tolnak el. Szerintük megérdemlik a segítséget, egyrészt, mert a szüleik sok adót fizetnek, másrészt mert semmilyen képesítésük sincs, ezért úgysem tudnának keresni, harmadrészt mert van egy négy hónapos gyerekük.

A férfi apja egyébként kínált állást fiának a saját vállalkozásában, de nem fizetett volna eleget. A többi nagyszülő szintén dolgozik, de a jó példa nem ragályos. „Szerintem nem az adófizetők pénzén élősködünk, hanem jár nekünk az a pénz, amit a szüleink egész életükben befizettek" - véli a 18 éves anya, aki ki nem hagyná a szolit és a műkörmöst. „Olyan sokat dolgoztak, amióta befejezték az iskolát, és szerintem inkább ezt szeretnék, mint hogy küzdenünk kelljen a megélhetésért. Nagyon sok adót fizetnek, és szívesebben látnának minket más helyzetben, esetleg valamelyikünket állásban, megértik, hogy miért tartunk itt. Nem tutunk mit tenni, beleragadtunk ebbe a helyzetbe."

Gyerekének apja is jól éli meg a helyzetet: „nem szégyelljük, hogy segélyen élünk. Egyikünknek sincsen bűntudata az adófizetők felé [...]. A hiba a rendszerben van, nem bennünk. Nincs indíttatásunk munkát szerezni, ha jobb az életünk, mintha heti 35-40 órát dolgoznánk. Miért adnánk fel ezt?