A bíróság hétfőn speciális környezetben hallgatta meg a 14 év alatti kiskorúakat, a vallomásaikat a bíró a következő tárgyalási napon ismerteti. A kilencéves fiú és unokatestvére július 11-én a pécsi Délibáb utcában bújócskázott a bokros, szakadékos területen, amikor megtalálták az áldozat holttestét. P. László állítólag megfenyegette egyiküket, amikor látta, hogy megtalálták a holttestet.

Február 25-én hétfőn hallgatta meg a bíróság azokat a kiskorú gyerekeket, akik megtalálták Bándy Kata holttestét. "A 14 év aluliak tanúvallomása indifferens helyen történt, a Bándy-pert vezető bíró pszichológus és a szülők jelenlétében kérdezte meg a gyerekeket, hogyan találták meg az áldozat holttestét" – mondta a Velvetnek a vádlott kirendelt ügyvédje, Sólymos Sára. A belső szabályok szerint 14 év alatti kiskorúak nem idézhetők tanúként a tárgyalóterembe, így a meghallgatásuk helyszíne és módja eltér a felnőttekétől – például a  gyámhatóságon, az otthonukban vagy az erre a célra kialakított gyerekbarát kihallgatószobában történik. A gyerekek tanúvallomását a bíró a következő tárgyalási napon ismerteti.

Akkor lehet 14 év alattiakat meghallgatni, ha a vallomásuk elengedhetetlen, más bizonyítékkal az nem pótolható. A Bándy-perben a két kiskorú kihallgatását fontosnak tartotta a bíróság, a kilencéves fiú és unokatestvére bújócskázás közben bukkant rá az áldozat holttestére. A pécsi Ledina városrész bokros, szakadékos területe egy játszótér közelében van a Délibáb utcában, a két gyerek ott játszott a bokros területen, majd azonnal szóltak, amikor megtalálták Bándy Katát. A bíróság meghallgatta a két fiú édesanyját, aki elmondta, a gyerekek mindig ott szoktak játszani, július 11-én is így volt, majd a gyerekek hazamentek, és szóltak. Az anya és az élettársa azonnal odament, hogy megnézzék, mit láttak a gyerekek a bokros mélyedésben. Az áldozatot hanyatt fekve találták, nagyon közel mentek, de nem nyúltak hozzá, nem tudták, hogy ki ő. Fekete felsőt és szoknyát láttak a holttesten, a tanúként beidézett édesanya elmondta, a szoknya az áldozat hátán volt. Azonnal értesítették a rendőrséget. A korábbi hírek szerint P. László figyelhette a helyszínt, és állítólag megfenyegette a kisfiút. A fiú ugyanis pontos leírást tudott adni P. Lászlóról, a Blikk szerint egy fekete autóval követte a gyereket a vádlott.

Bándy Katát július 8-ra virradó hajnalban ölték meg, az igazságügyi orvosszakértők szerint kézzel  megfojtották. A vádlott, P. László vallomásában elismerte, hogy megfojtotta Bándy Katát. A következő tárgyalási napon, március 18-án a bíróság tovább folytatja a meghallgatást.