Csak a ruhájáról ismerték fel a holtan talált szigetszentmiklósi lányt

2013.04.12. 18:18 Módosítva: 2013.04.12. 19:12
A Szigetszentmiklóson különös kegyetlenséggel meggyilkolt 16 éves, hallássérült lányt támadója valószínűleg ismerte korábbról, és a holttestet megtaláló polgárőrök szerint annyira durván bántalmazta, hogy csak a ruhájáról ismerték fel. A feltételezett gyilkos anyja nagyon szégyelli, hogy a fia, akivel évek óta rossz a viszonya, milyen szörnyű dolgot tett,és részvétét fejezte ki az áldozat szüleinek.

"Nagyon sajnálom, ami történt, részvétemet szeretném kifejezni a lány családjának, mélyen elszomorít az, ami történt. Nem a fiamat sajnálom, hanem a kislány szüleit" – mondta a Velvetnek sírva annak a férfinak az anyja, akit a napokban Szigetszentmiklóson eltűnt, majd holtan megtalált lány feltételezett gyilkosaként tartóztatott le a rendőség még csütörtökön. A főúttól nem messze élő család tagjai rettegnek, amióta kiderült, hogy rokonuk az elkövető, azóta ugyanis több fenyegető telefonhívást is kaptak. Arra a kérdésre, hogy a rendőrség tud-e segíteni, csak annyit mondtak, hogy a rendőrök kijönnek, ha baj van.

Senkivel sem volt jóban

Információink szerint a 31 éves T. Zoltán annyira rossz viszonyban volt a rokonságával, hogy a rokonok segítettek a rendőröknek felderíteni a férfit, aki a helyi pletykák szerint leginkább munkanélküliként tengette mindennapjait, és hol egyik ismerősénél, rokonánál lakott, hol másiknál, különösen jóban senkivel sem volt. Alapvetően viszont a település szélén, leginkább a hajléktalanok által lakott, kétes hírű környéken élt, nem is járt be túlságosan gyakran a forgalmasabb részekre. A Velvet által megkérdezettek azt mondták, látni ugyan látták néha, de nem volt jellemző, hogy a település központjában tűnjön fel. Közvetlen családjától két éve elköltözött, azóta csak időnként járt haza, akkor is csak evett, majd ment is.

A 16 éves hallássérült lány szerda este tűnt el azután, hogy találkozót beszélt meg a feltételezett gyilkossal, akit egyébként a környékbeliek elmondása szerint valószínűleg korábbról ismert, legalább látásból. A lány eltűnését a szülei szerda este jelentették a rendőrségen, és ezzel párhuzamosan a Facebookon is közzétettek egy felhívást. A nyomozás nagy erőkkel indult meg, speciális kutyás keresőegységeket is bevetettek, valamint a jó helyismerettel rendelkező polgárőrök is csatlakoztak a keresőkhöz, többek között azért is, mert elmondásuk szerint nekik voltak arra alkalmas terepjáróik, hogy a Duna-menti sáros, bozótos részeket fel tudják deríteni.

Az egyik ilyen külterületi részen, mezőgazdasági épületek és illegális szemétlerakók között találták meg D. Dominikát. "13.30-kor meg is kezdődött a hatalmas szabad terület átvizsgálása, amely 15:30-ig eredménytelen volt. Egyre többen voltak azon a véleményen, hogy a tinédzser ismeretlen helyen tartózkodhat, de talán él. Ezután következett egy újabb, de sokkal bozótosabb, szemetes rész átvizsgálása. Itt a kutyák szinte ugyanabban a pillanatban egyetlen szemétből összerakott kupachoz rohantak, és ez a kupac sajnos az áldozatul esett kislány feltalálási helyének bizonyult. A fellelés helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta" – írták a Rescue24, speciális kutyás mentőszolgálat oldalán a kutatásról.

A feltételezett elkövetőt a gyilkosság másnapján, már csütörtökön felderítették és letartóztatták a rendőrök, majd pénteken elrendelték az előzetes letartóztatását. A helyi polgárőrök a Velvetnek azt mondták, a rendőrség talán már helyszíni szemlét is tartott a feltételezett elkövetővel, majd valamikor péntek délután elszállították Szigetszentmiklósról.

Lincshangulat

"Csak a ruhájáról lehetett ráismerni" – mondta az egyik polgárőr arról, milyen brutálisan végzett a támadó az áldozatával. Néhány polgárőr szerint azért is sikerült gyorsan elkapni a feltételezett gyilkost, mert a településen jól működik a kiépített biztonsági kamerás rendszer, ráadásul valóban igen nagy erőkkel indult meg a nyomozás.

Szigetszentmiklóson egyöntetű volt az a vélemény, hogy ha a rendőrség nem helyezi előzetes letartóztatásba a feltételezett gyilkost, akkor valószínűleg az utcán lincselték volna meg. Mondták ezt polgárőrök is, valamint a saját gyereküket féltő szülők is.

Pénteken délután a hangulat elég feszült volt, különösen azon a környéken, ahol az áldozat lakott, illetve ahol a feltételezett gyilkos anyja él. A két helyszín egyébként mindössze néhányszáz méterre van egymástól, csak a Szigetszentmiklóson áthúzódó főút választja el egymástól a két utcát.