Nemcsak kurvákat és elkapott vicces pillanatokat lehet keresni a nemrég Magyarországon is elindult Street View szolgáltatással, de például megnézhetjük azt is, hogy hírességeink hol követtek el törvénysértéseket. Hol parkoltak tilosban, hol karamboloztak és hasonlók.

Stohl András balesete


Nagyobb térképre váltás

Stohl András 2010 májusában okozott bedrogozva, ittasan balesetet, amiben egy idős bácsi maradandóan megsérült, a színész pedig a bíróság 2011 őszén 10 hónap letöltendő büntetésre ítélte. Természetesen a méterre pontos helyszínt nem találhatjuk meg a Google Maps szolgáltatásával, de végigmehetünk azon a szakaszon, amin a baleset történt, vagyis az M0-s fóti lehajtója és a Fót közötti részen.

Császár Előd balesete


Nagyobb térképre váltás

Az ismert emberek által okozott közúti balesetek közül a legsúlyosabb talán Császár Elődé volt, aki 1998 decemberében okozott halálos közúti balesetet Budapesten, bedrogozva. A zenész a Körszálló után mérte el a kanyart, mert a városban megengedett sebességnél jóval gyorsabban, kb. 80-90 km/h-val haladt, és átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő rendőrautóval, amit egy fiatal rendőr vezetett, aki belehalt a sérüléseibe. Császár sokak meglepetésére felfüggesztett büntetéssel megúszta a dolgot, azóta viszont gyakorlatilag kiírta magát a magyar közéletből.

Liptai Claudia rokkantkártyás parkolása


Nagyobb térképre váltás

Liptai Claudia a budapesti Révay utcában található Centrál Színházban játszott 2011 áprilisában, amikor az egyik alkalommal jogosulatlanul használt mozgássérült igazolványt azért, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetnie. A dolgot élelmes újságírók lefotózták, Liptaira pedig végül kb. egymillió forintnyi bírságot szabtak ki első fokon. A színésznő fellebbezett az ítélet ellen.

Hajdú Péter tilosban parkol


Nagyobb térképre váltás

Ebből nem lett rendőrségi ügy, de Hajdú Péter idén februárban meglehetősen szerencsétlenül parkolt le a Jászai Mari tér közelében. Azon a szakaszon akart megállni, ami a rakpartról a Margit hídra vezet, és megvan a veszélye annak, hogy ha nem talál parkolóhelyet, kénytelen átmenni a hídon. Hajdú nem akart átmenni a hídon, ezért jobb híján egy szintén szabálytalanul parkoló autó helyére állt be.

Hajdú Péter rokkanthelyen parkol


Nagyobb térképre váltás

A műsorvezető és a parkolásai körül 2010-ben volt a legnagyobb felhajtás, amikor szabálysértési eljárás is indult szabálytalan parkolása miatt. Fogadkozott, hogy igyekszik majd megjavulni, de végül 2011 tavaszán ismét lefotózták, ahogy autója egy mozgássérültek számára fenntartott helyen parkol.