Egy nagymama azt állította, hogy túl beteg ahhoz, hogy dolgozzon, de miután szerepelt egy jótékonysági naptárban, kiderült, hogy csak egy szimpla csaló. A képen egyébként csak sütikkel takarja a mellét.

Az ötvennégy éves Kay Wilson azt állította, hogy alig tud felkelni az ágyból, és ahhoz is gyenge, hogy egyedül felöltözzön, miután három stroke-ja volt – írja a Daily Mail. Ahhoz mégis volt ereje, hogy levetkőzzön egy angliai pitegyár jótékonysági naptárához. További gondot okozott a hatóságnak és az adófizetőknek, hogy abban a gyárban már évek óta dolgozott is, sőt dolgozott már korábban is. Wilson az évek során kábé 75 ezer fontot, azaz valamivel több mint 25 millió forintnyi segélyt kapott az államtól – írja a Daily Mail.

Wilson 1993-ban folyamodott először segélyért, miután valóban egy súlyosabb stroke-ot kapott. Akkor azt állította, hogy legalább 20 percébe telne megtennie mondjuk 10 métert. Aztán 1998-ben felfrissítette a követelését. Azt mondta, hogy az elmúlt öt évben három stroke-ja is volt, és már azzal is gondjai vannak, hogy egyáltalán kikeljen az ágyból, és magától felöltözzön. Az igényeit azután is fenntartotta, hogy 2002-ben elkezdett egy golfklubnak dolgozni. Végül 2008 novemberében helyezkedett el a pitéket áruló cégnél.

Wilson évi 15 és 20 ezer font (kábé hétmillió forint) körül keresett, és ehhez kapta még évente a 9 ezer fontos (nagyjából hárommillió forint) segélyt. 2011-ben aztán a cég munkatársai legvetkőztek egy naptárhoz, hogy a helyi szervezeteknek pénzt gyűjtsenek, a róla készült képen csak sütik takarják a nő melleit. Ezzel a fotóval aztán le is bukott, és 32 hét börtönre ítélték. „Az olyan csalók, mint ön is, olyan értékes forrásokat vesznek el, amiket méltó ügyekre költhetnénk” – mondta a bíró, Paul Glenn, amikor elítélte a nőt. Emellett a pénz egy részét is vissza kell majd természetesen fizetnie.

Aktív és csintalan nagyikról egyébként eddig is bőven esett szó a Velveten. Az ötvenkét éves Rita Rusic például azzal lett híres, hogy ahogy öregszik, úgy tölt egyre több és több időt tengerpartokon bikiniben vagy meztelenül, miután a színész és énekesi karrierja befuccsolt. Egy 90 éves nénike magát kicsinosítva, ahogy kell, tánccal tisztelgett Whitney Houston előtt, amikor meghalt az énekesnő. A brit X-Factor egyik versenyzőjének nagymamájáról, Sheila Vogelről 2010-ben pedig kiderült, hogy egy idős escorthölgyeket közvetítő honlapon hirdeti magát.