Egy angliai, naturisták számára létrehozott hotel szomszédai attól félnek, hogy az alkoholtól erkölcstelenül viselkednének a meztelen vendégek, akik a hotel tulaja szerint egyébként csak egy-egy pohár bort szeretnének meginni a kertben üldögélve.

Az angliai Birminghamben található Clover Hotel ellen fellázadtak a helyi lakosok, és szeretnék elérni, hogy a nem mellékesen nudista hotelben ne árulhassanak alkoholt – írja a Telegraph. A közelben élők szerint ugyanis a hotel vendégei a „korlátlan alkoholfogyasztástól" még a végén „erkölcstelenül viselkednének." A Clover Hotel egyébként 2011 októberében nyitott meg, ez Anglia első naturista szállója, ahol például tavaly karácsonykor meztelenül lehetett pulykát zabálni. Tim Higgs, a hotel tulaja szerint a háborgó lakosok kifogásai nem megalapozottak, és az ő vendégei csupán egy-egy pohár bort szeretnének meginni a vacsorájuk mellé, természetesen meztelenül, a kertben üldögélve.

A környék konzervatív tanácsosa, Robert Alden a Birmingham Mailnek azt nyilatkozta, hogy ha engedélyeznék az alkohol árusítását a hotelben, akkor abból biztos, hogy sztriptízklub lenne, ami pedig vonzaná a helyi fiatalokat és bajkeverőket. Alden leginkább azért aggódik, mert a hotel mellett egy óvoda van, illetve családi házak, és egy öregek otthona. „Az elmúlt években több panasz is érkezett a tanács felé amiatt, hogy meztelen emberek voltak a kertben, akiket lehetett látni a szomszédos házakból és az óvodából is. Ha ezek a vendégek még innának is egy-két pohárral, az csak súlyosbítaná a helyzetet" – mondta Alden.

A hotel tulaja viszont nem érti, hogy miért tiltakoznak. „Ez egy gyógyfürdő, tisztességes vendégekkel, nem pedig egy kocsma, ahova csak úgy be lehet jönni az utcáról" – mondta Higgs, aki hozzátette, hogy nemrég a helyi rendőrök is megnézték a hotelt, és ők sem találtak semmi problémát. „Meghívtam a helyi tanács tagjait is, hogy jöjjenek, és nézzenek körbe, de elutasították."