Nem tudja, hol töltse meztelenül a karácsonyt? Szívesen levetné a textilt szentestén? Érezné, ahogy a kályha melege simogatja a bőrét? Akkor önnek Birminghamben a helye, Tim Higgs naturista hoteljében, ahol wellness és karácsonyi pulykavacsora várja. És még a kiöltözéssel sem kell bajlódnia.

Tim Higgs létrehozta Nagy-Britannia első naturista szállóját, ahol a közösségi szellemet szem előtt tartják, de azért mell- és péniszugráltató sportokat nem űznek benne. A Clover Spa nevű hétszobás birminghami hotel a jacuzzitól a masszázsig sok élményt kínál, de a legnagyobb mégiscsak a korlátlan meztelenkedés lehetősége. Az alapító, a felesége és négy gyerekük ugyan nem hívei a naturizmusnak, viszont a jelek szerint érzékenyek a piaci résekre.

Persze van pár betartandó szabály: tilos a dohányzás, a ruha és fürdőruha viselete és a kamerázás. A szobaárak 120-150 font (42 600–53 200 forint) között mozognak. A „ruhás" vendégeknek is külön hotelt üzemeltető Higgs naturista szállója jól megy, egyre több a vendége. Szeretné, ha Nagy-Britanniában is felpörögne a naturizmus, az egyik példaország, amit erre felhozott, Magyarország volt, ennek legalább örülhetünk.

A pucér szálló kapcsán az 56 éves Higgs és három meztelen barátja hakniztak egyet az ITV This Morning nevű talkshow-jában, ahol kifejtették: ruha nélkül karácsonyozni igazán felszabadult élmény – írja a Daily Mail. A műsor szerkesztői azért érzékenyek voltak az ifjabb nézőkre: a nők mellbimbóit piros virággal takarták el, az előttük lévő asztal pedig tele volt karácsonyi díszgömbökkel és ajándékdobozokkal, amitől se pénisz, se vagina nem liffenhetett bele a képbe (részben az alsó kameraállás miatt).

Higgs tervei szerint pulykát süt majd a karácsonykor náluk ünneplő vendégeknek, amit pőrén fogyaszthatnak majd el az asztalnál. Azt azért hozzátette viccesen: „óvatosnak kell lennem a virslikkel, amikor a pulykát szeletelem!"

A műsorvezetők feltették a kötelező kérdést: mi a helyzet, ha az egyik férfi vendég vonzónak talál egy nőt, és beindul az erekció az ünnepi vacsora közben? Higgs azt válaszolta, ilyen egyszerűen nem történhet, „legfeljebb tízezer esetből egyszer". Hozzátette, ilyenkor az illetőnek illik kimennie és „egy hideg zuhanyt venni ". Azt is elmondták, a hotel nem swingerklub.

Andrew Welch gyakorló nudista is elmondta a véleményét a műsorban: „A legtöbb ember nem tudja a szexet elválasztani a meztelenségtől, ez nem az, amiről az egész szól". Szerinte neveltetésünk hosszú évei alatt rakódik ránk a prüdéria. Amúgy a naturisták is ugyanúgy elbeszélgetnek, elökörködnek, csak egyszerűen nincs bajuk a saját testükkel. Egymás testére nem szexuális tárgyként tekintenek, hanem mint a másik személyiségre.