A legköltségesebb tartózkodás címét egy Seychelle-szigeteki üdülőkomplexum kapta, Vilmos hercegék is itt töltötték a mézesheteiket. A listát böngészve a legfeltűnőbb az lehet, hogy a luxusüdülők zöme Afrikában található.

Nyáron a Balaton környékén kerestük a legdrágább szálláshelyeket, úgy gondoltuk hát, ideje körbenézni a világon is. Büszkén prezentáljuk a Luxury-Hotels.com segítségével a világ tíz legdrágább szállóját!

A legdrágább a Seychelle-szigeteken található Északi-sziget (North Island), ami teljes egészében egy nagy szálloda. Pontosabban 11 vendégház található rajta, amik annyira kielégítenek minden igényt, hogy még Vilmos herceg és neje, Katalin is itt töltötték a nászútjukat. Ára: 1,31 millió forint éjszakánként. Ugrunk Óceániába, a Fidzsi-szigetekre, ahol a Laucala Resort nevű üdülőhely található. Fehér homokos tengerparttal, lagúnákkal, pálmafákkal reklámozzák magukat, és 1,13 millió forintért adnak ki egy kérót.

A harmadik helyezett egy afrikai hotel. Az afrikai szinten gazdagnak mondható déli Botswanában található a Khwai River Lodge. Itt amellett, hogy teljeskörű wellness-szolgáltatásokat kapunk, légkondis szobákban alhatunk, és szuper a kaja, a nap bármely szakában elsétálhat egy orrszarvú is az ablak alatt. Mindezt 910 ezer forintért. Nagyjából ezt kínálja a következő hotel is, ez is botswanai, de ezt Savute Elephant Campnek hívják, és 901 ezer forintot kérnek el egy éjszakáért. Még mindig maradunk Botswanában, az Eagle Island Camp & Spa 890 ezer forintért lehet a miénk.

A kontinensen maradva a tanzániai Singita Grumeti Reserves foglalja el a hatodik helyet, és csak ezután jön végre egy észak-amerikai vendéglátóhely: a nyugat-kanadai King Pacific Lodge. Újabb tanzániai hotel jön, nem messze Zanzibártól, ez a Mnemba Island Lodge. A kilencedik helyre fért csak be európai szállás, az olaszországi Hotel Cala di Volpe Szardínia szigetéről. A sort a tizedik helyen a kanadai, vancouveri Queen Charlotte Lodge zárja, a maga "szerény" 2800 dolláros (630 000 forint) árával.