A három feketeöves arizonai lány üvöltő emberekből próbál ördögöt űzni, miközben szentül hiszik, hogy a legsátánistább ország Nagy-Britannia. A Harry Potter miatt. Egyikük apja a fő démonvadász, ő már 15 ezer szertartást hajtott végre világszerte, és vallja, hogy csak fizessen mindenki a szolgáltatásért.

Brynne Larson, valamint Tess és Savannah Scherkenback nyolc éve találkoztak először egy karateoktatáson. Mára eljutottak a fekete övig, de nem emiatt ismerte meg egész Amerika a három arizonai lányt. Mivel mélyen hívők, elhatározták, hogy harctudásukat a gonosz elleni harc szolgálatába állítják, és démonokat űznek ki emberekből – mutatja be küzdelmüket a BBC.

Ez nem is csoda, hiszen Larsson apja maga már 15 ezer űzést hajtott végre. Alapvetésük, hogy Isten nem engedi belénk a démonokat, azok bizonyos bűnök elkövetése árán találnak utat a testünkbe. Hiszik, hogy Nagy-Britannia az egyik legfertőzöttebb terület démonügyileg, és ennek oka szerintük a Harry Potter-sorozat (!). Szerintük az ott szereplő varázslatok nem kamuk, tényleg léteznek, "ezek a dolgok varázskönyvekből jönnek".

Magukat szabadságharcosoknak tekintik, ezüst keresztekkel és Bibliákkal felfegyverkezve mennek irtani, Larson a csoport vezére. Mostmár nyilvánosság előtt és a tévében is megjelennek, hogy "szétrúgjunk néhány démonsegget". Persze tagadják, hogy direkt színpadiasak, "én csak megmutatom Isten erejét" – indokolta viselkedésüket a bandavezér.

Sokan azonban kritizálják a lány apját, Bobot, hogy ilyenekre nevelte őket. "Azt gondoljuk, az oké, hogy piálásra és szexre neveljük a tinédzsereket, de hogy erkölcsös dolgokat tegyenek Istenért, ó, ne képezd őket ilyenekre" – idézte a hangoskodókat a férfi. Természetesen az ördögűzés fizetős, fel sem merült bennük, hogy ne kérjenek pénzt érte. Bob Larson szerint ezen nem kéne fennakadni, hisz a rehabért és a pszichológusért is fizet az ember, a lelki békéért miért ne lehetne kicsit adakozni (önkéntesen)?

Az ördögűzési folyamat kezdetén egy pszichológiai tesztet töltetnek ki az alannyal, hogy kiszűrjék azokat, akiknek tényleg mentális problémáik vannak. Ezután kerül elő a kereszt és a Biblia, hogy az ördög ijedtében kipattanjon a testből. A procedúrát Larsonék már Amerikán kívül is űzik, már vagy 20 országban voltak a lányokkal együtt. A BBC videóján az egyik lány Ukrajnában űzi a démont. Azt azonban nem tudjuk, találkoztak-e már a Vatikán fő ördögűzőjével, Amorth atyával.