Disneylandben most megszüntetik azt a szabályt, miszerint a mozgássérült vendégek soron kívül előremehetnek Disneylandben, és magukkal vihetnek még öt embert, mivel ezt sokan jogtalanul kihasználták, és ezzel rengeteg pénzt spóroltak maguknak. A Disneyland és a Walt Disney World vezetősége emiatt megszünteti a szökősávot és októbertől új szabályrendszert vezet be.

Pár hónappal ezelőtt volt egy kisebb botrány amiatt, hogy kiderült, sokan csalással, soron kívül jutnak be Disney World játékaihoz. A New York Post akkori leleplező riportja szerint Manhattan felsőbb egy százalékának köreiben már körbejárt egy bizonyos útmutató, miszerint, ha mondjuk adott egy felnőtt, akinek szüksége van motoros kerekesszékre a közlekedéshez, akkor a jelenléte miatt kihasználhatják azt a szabályt, hogy a mozgássérült vendégek közvetlenül előremehetnek a sorban (az úgynevezett szökősávban), és magukkal vihetnek még öt embert.

A Disneyland és a Walt Disney World vezetősége emiatt most kitalálta, hogy megszüntetik ezt a bizonyos szökősávot, és októbertől inkább saját maguk adnak ki a rokkantkártyákhoz hasonló igazolást az arra rászorulóknak – írja az NY Daily News.

Azért is fontos, hogy a Disneyland megoldja ezt a problémát, mert sok olyan gyerek látogatja a helyet, akik esetleg epilepsziásak, vagy autisták, így ők nem tudnak annyi ideig sorban állni, mint mások. Egy vendég például arra panaszkodott, hogy hetente legalább egyszer elviszi Disneylandbe a 4 és 6 éves autista fiait, akik képtelenek pár percnél tovább sorban állni, és nem is tudja nekik elmagyarázni, hogy miért kell sokáig várniuk arra, hogy feljussanak a játékokra, ezért aggódik, hogy miként lesz megoldva az ő és a hozzájuk hasonlók bejutása. "Tekintettel arra, hogy egyre több ilyen speciális kérelmet kapunk, igyekszünk úgy változtatni és gyorsítani az ügymeneten, hogy ugyanabban az élményben részesüljön minden vendégünk, köztük a mozgáskorlátozottak is" – mondta Suzi Brown, a Disneyland Resort szóvivője.