Nem hiába féltek az amerikaiak, már Chicagóban is megjelent a fogyasztót rohadó húsú zombivá alakító krokodil. A vegyi kotyvalék három fiatal lányt juttatott az iszonyat küszöbére a metropolisz szélén. Az orvosok a végtagjaik megmentéséért küzdenek.

Beigazolódott az amerikai addiktológusok legsötétebb félelme, tényleg terjedni kezdett a krokodil becenevű drog az USA-ban – írja a Gawker. Az első arizonai esetek (ld. a lenti videót) után már a chicagói elővárosokból is jelentettek szerhasználókat, akik a heroin alternatívájaként belőtt anyagot használják. Az anyag eredetileg Oroszországból indult (a lenti képeken is orosz használók láthatók), aztán elkezdett terjedni világszerte.

Mint korábban megírtuk, nagy előnye, hogy egyszerű kodeintartalmú nyugtatókból is előállítható, de a házilag kotyvasztott anyag sokszor savas, szennyezett, és ezért hajlamos a húst szinte lemarni az ember testéről. Amerikában sem hátrány a fogyasztóknak, ha egy szer olcsó, a krokodilt pedig már 8 dollárért (1750 forintért) meg lehet szerezni, szemben a heroin 25-30 dolláros (5470-6570 forintos) egységárával.

Érdekes módon az ügyben nyilatkozó orvos, Abhin Singla szerint a három bomló húsú fogyasztó egytől egyig középosztálybeli fiatal. Mindhárman 18-25 év közötti lányok voltak, és Joliet városa környékéről kerültek be a Presence St. Joseph Medical Cente nevű klinikára. Furcsa módon azt állította kettejük, hogy nem is tudták, drogot használnak (pedig a szert nagyrészt intravénásan adagolják).

Az orvosok most azért küzdenek Singla szerint, hogy megmaradjon a három lány keze, lába, ujjai és hogy ne rohadjon le a bőrük. Joliet környéke, Will megye amúgy egyre súlyosabb heroinproblémákkal küzdő térség, és várhatóan emelkedni fog a krokodilhasználók száma is.