A világ puái (felszedő művészei) egy fórumban egyesültek, és elmesélték egymásnak külföldi csajozós élményeiket. Egyikük aztán összefogta a szálakat, és a tapasztalatokat térképpé alakította. Minden országot beskatulyázott egy ötös skálán aszerint, mennyire könnyű felszedni ott egy csajt. A képet nagyban árnyalja egy szomorú jellemző: sok országban azért könnyű a nyugati férfi dolga, mert a lányok a karjukba menekülnek a nyomor elől.

Hiánypótló térképet közölt a Gawker arról, hol a legkönnyebb felszedni egy nőt a világon. De mielőtt előre rohannánk, lássuk a történetet. A világ egyik legnevesebb pickup artistja (puája, vagyis kb. felszedő művésze) maga az amerikai Daryush Valizadeh, becenevén Roosh V , akit világszerte gyűlölnek a feministák. Roosh ugyanis olyan könyvek sorát dobta piacra több országban (Izlandtól Litvániáig), amelyekben leírja, az adott ország lányait hogyan lehet ágyba csalni.

Ugyan minden ország, ahol kiadta a Bang _____ (ide helyettesítse be az adott ország nevét) című könyvét, felháborodott, mégis sok-sok új pua jelent meg Roosh mozgalmában. Ők pedig Roosh weboldalának fórumában elkezdték megosztani egymás között utazási tapasztalataikat, azaz hogy melyik államban lehet a legkönnyebben felszedni nőket. Ezeket a tapasztalatokat egy gyakorló puatársuk összefoglalta egy térképen. A térkép pedig robbantott: pár nap alatt félmillióan látták.

A térképet gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a világ összes országa ki van színezve, egy ötfokú skála értékelése alapján. A sötétzöld szín jelzi az 1-est, azaz a nagyon könnyen dugható lányokat, aztán jönnek a könnyen dughatók, a normális nehézségűek, a nehezen dughatók, és a nagyon nehezen dughatók. Lássuk, milyen következtetéseket lehet levonni kontinentális szinten.

 
  • Európa: Földrészünkön talán meglepő módon (bár ha a szigorú katolikus előírásokat is vesszük, akkor kevésbé) a mediterrán országokban a legnehezebb a puák élete. Ezt a sort Spanyolország, Olaszország és Törökország vezeti. Nyugat-Európában pedig nehezebb könnyű nőcskéket lelni, mint Közép-Kelet-Európában. Koszovót és a miniállamokat kihagyták sajnos. Magyarország pedig a könnyen dugható kategóriába került, ahogy Ausztria kivételével a szomszédaink is.
  • Ázsia: Itt sokkal összetettebb a helyzet, amibe a nyomor, a vallás és a szexturizmus is belejátszik. Míg a muszlim többségű Közel-Keleten szinte lehetetlen becsajozni, addig a távoli Thaiföld, Fülöp-szigetek és Indonézia a puák birodalma. Srí Lankán is meglepően nehéz egy mindenre kapható lányt fellelni, ahogy Észak-Koreába se lehet csak úgy besétálni, hogy nőt akarunk. A kontinens két szuperállamából Kína a könnyű, India a közepes kategóriába került.
  • Afrika: Érthetően anyagi okokból van igen könnyű helyzetben az, aki Fekete-Afrikában akar nőt szerezni, egy tehetős nyugati férfinek könnyű dolga van a szörnyű nyomorban tengődő államokban. Ez főleg a közép- és nyugat-afrikai országokra igaz. Az északi maghreb-országokban a szigorú muszlim előírások miatt már nem lehet csak úgy csajozni, még a polgárháború szélén egyensúlyozó Líbiában sem.
  • Amerika: Peru, Bolívia, Kuba, Haiti és Dominika a legkönnyebb terepek a puáknak, vélhetően itt is inkább a szegénység elől menekülő lányok miatt. Argentínában azonban nehezen mennek bele bármiben a lányok, ahogy az Egyesült Államokban és Kanadában is meg kell dolgozni értük.
  • Óceánia: A kevés megjelölt ország, köztük Ausztrália és Új-Zéland is a közepesen nehéz terepek közé tartozik.