Yann, a francia blogger annyira felhúzta magát a hangosan szexelő szomszédokon, hogy feltöltötte a hanghatásokat a Youtube-ra. A szomszédok elköltöztek, de együttérző kommentelőkre talált. Most folyamatosan kapja mások felvételeit.

Mes voisins baisent ! – vagyis Basznak a szomszédaim –, ezzel a címmel vezet tumblr-blogot egy francia személy, Yann, és hát pont azt találják ott, amire számítanak: egy csomó hangfelvételt, és érdekes megfigyeléseket arról, hogyan szexelnek mások. Természetesen olvasói hasonló észleléseit is közli, mindenkit arra buzdítva, vegye fel az őt zavaró, vagy éppen felvillanyzó hangokat, és küldje el neki. (A probléma egyébként szélesebb körű, mint elsőre gondolhatnák, hét tanácsot, hogy mit tehetünk ilyen esetben, ebben a Randiblog-posztban gyűjtöttünk össze.)

A francia nyelvű oldalon egyébként egyre gyűlik az olvasói gyűjtés, egyelőre főleg francia anyanyelvűektől. Ez itt például egy Toulouse-ból származó, audiovizuális orgazmusmementó.

Az ötlet eredetéről a szerző azt írja, „Párizsban laktam, az ötödik kerületben, egy kis garzonban, a szomszéd csaj meg minden este akkora sikítóolimpiát rendezett, hogy egyszer még egy vizsgámon is majdnem megbuktam miatta! Aztán egyszer bosszúból felvettem, ahogy sikítozik, aztán feltettem Youtube-ra, és a ház folyosójára meg kiraktam egy cetlin, hogy "Kedves szomszéd, ha nem veszi észre magától, hogy milyen zajt csap minden éjszaka, akkor emlékeztetőül hallgassa magát újra!", és mellé a Youtube-linket. Azt hittem, hogy majd kapok tőle valami választ, ehelyett a videónak lett húszezer letöltése (mielőtt törölték). Egy csomó kommentet kaptam emberektől, akik ugyanezt élték át, úgyhogy innen jött az ötlet, hogy összegyűjtsem az ilyen felvételeket."