A magyar miniszterelnökkel reklámoznak egy félrelépésre ösztönző társkereső oldalt Budapest-szerte, a képet készítő fotós azonban nem tudott róla, és valószínűleg maga Orbán Viktor sem.

Egy norvég cég úgy döntött, a miniszterelnök egyik fotóját használja fel arra, hogy promózza Magyarországon is beindított társkereső honlapját, a Victoria Milant. A fotón Orbánnak csókol kezet egy idősebb ember, a kép felett pedig felirat hirdeti: „házas, de ennél érzékibb és diszkrétebb csókra vágyik?” Igen, egy félrelépős társkeresőről van szó, olyanról, amiben házas férfiak és nők kereshetnek partnert egy házasságon kívüli kalandhoz – nem ez az első ilyen magyar oldal, külföldön pedig már 5 éve okoz botrányokat ez a típusú társkeresés.

Információink szerint a reklámban látható képet készítő magyar fotós szinte sokkot kapott attól, hogy milyen célra használták a fotóját. Egy közeli ismerős elmondása szerint bár megvették tőle a képet, nem mondták meg, hogy azt milyen célra szánják, csak annyit, hogy reklámcélokra használnák. A szakember azt gondolta, politikai hirdetésre adta áldását. A Digisec Media Ltd több országban is jelen van, a társkereső honlap első verziója 2010 októbere óta létezik, nálunk pedig november 11-én indította be a norvég cég a Victoria Milan magyar verzióját, amely az ígéretek szerint teljesen névtelen, diszkrét, és még pánikgombja is van. „Belső közvélemény-kutatásuk kimutatta, hogy a megkérdezett tagok 73%-a titkos viszonyát a válás alternatívájaként kezeli” – írják sajtóközleményükben. „Hisszük, hogy a Victoria Milan sok házasságot fog megmenteni Magyarországon azzal, hogy még a híres magyar tokaji bornál is édesebb kalandokkal pezsdíti fel a mindennapokat.”

A Velvet megkereste a cég alapítóját és igazgatóját, Sigurd Vedalt, aki írásban válaszolt a megkeresésünkre. Elmondása szerint azért választották a magyar miniszterelnököt kampányukhoz, hogy megmutassák, cégük garantálja Magyarországon a legbiztonságosabb helyet azok számára, akik a miniszterelnök nézeteit vallják, viszont egy viszony kialakítására vágynak. „Feltűnt nekünk, hogy Orbán Viktor egy nagyon családközpontú személyiség és, habár sokan szeretik és nagyon népszerű, mégis hűséges maradt hőn szeretett feleségéhez” – írta Sigurd Vedal. Azt is hozzátette, hogy egyelőre „Orbán Viktor miniszterelnök nem lépett kapcsolatba a Victoria Milannal” a reklám miatt.

Megkerestük a miniszterelnök sajtóirodáját is, de cikkünk megjelenéséig kérdéseinkre nem válaszoltak. A társkeresőt üzemeltető cég szeret egyébként politikusokat használni a kampányához, a szomszédos Pozsonyban Robert Fico képével készült hasonló kampány, igaz, őt lefotózták, ahogy vehemensen csókolózik a titkárnőjével, annak ellenére, hogy Fico évtizedek óta nős.