Miközben újabb és újabb elméletek röppennek fel, majd halnak el a tragikus baleset után, két ember roncsdarabokat lopott el, 20 ezer rajongó pedig óriási autós megemlékezésre készül.

Két férfit letartóztatott a kaliforniai rendőrség, miután ellopták a szerencsétlenül járt Paul Walker autóroncsának darabjait – írja a TMZ. Akkor emelhették el a Porsche tetőjének darabjait, amikor a lefoglalt roncsot egy trélerrel épp elszállították a helyszínről, a teherautó pedig piros lámpát kapott egy kereszteződésben. A tolvajokat a tréler sofőrje segített azonosítani, így egy Jameson Witty nevű úriembert és társát le is tartóztatták. A 18 éves Witty ráadásul Instagramján is közzétette az ellopott alkatrészről készült fotót. Most lopásért és bizonyíték eltüntetéséért állhat bíróság elé.

Eközben felröppent egy olyan hír is a TMZ-n, miszerint az első nyilvánosságra hozott felvételen az látható, amint Walker menekülni próbál az égő roncsból. Mindez állítólag a video 22. másodpercénél látható. A TMZ rendőrségi forrásai szerint a két férfi az ülésekben ülve halt meg, bár nem zárható ki egy menekülési kísérlet. Később a lap pontosított, ugyanis a hatósági vizsgálatok szerint Walker az ütközés pillanatában azonnal életét veszthette, így nincs értelme menekülési kísérletről beszélni. A rejtélyes árny valószínűleg a füstölögve égő kocsitető lehetett.

Nyilvánosságra hoztak egy hangfelvételt is, amin a helyszínre 3 percen belül kiérő tűzoltók jelentenek a központnak. Ebben többek között elhangzik, hogy az elsőnek kiérkező egység már egyből tudta, hogy Walker és a kocsit vezető Roger Rodas már halottak, le is jelentették ezt. Ahogy azt is, N-kódos esemény történt, ami azt jelenti, hírértékű lesz a baleset, ismert ember ült a kocsiban.

Paul Walker -- Fire Dispatch Radio Traffic - Watch More Celebrity Videos or Subscribe

Az eddigi legnagyobb volumenű megemlékezéssel is készülnek a rajongók. A baleset helyszínétől, a Los Angeles-széli Hercules Streettől kiindulva akarnak nagy autós felvonulást csapni. Mintegy 20 ezer ember jelezte, hogy részt venne ezen. A rendőrség nagy erőkkel készül, és közölték, a szabálytalankodó autósokat kiemelik.