Felrakták Redditre egy nagyon ritka bőrbetegségben szenvedő ausztrál nőnek a képét. Carly Findlay Netherton-szindrómában szenved, amitől állandóan olyan vörös a bőre, mintha nagyon leégett volna, és hogy komolyan fájdalmai ne legyenek, viasszal keni be a teljes arcát. A neten persze azonnal nekiestek, de Findlay nem hagyta magát, ahelyett, hogy vérig sértődött volna, és hevesen szidni kezdte volna a kommentelőket, maga is beszállt a beszélgetésbe, és beszámolt a betegségéről.

Egy Roschleiche nevű blogger azzal a szöveggel rakta ki Findlay képét, hogy "erre csak azt tudtam mondani, hogy mi a fene". A fotón a nő egy pohár italt tart, éppen belemosolyog a kamerába, de egyrészt hihetetlenül vörös az arca, amit külön kiemel a világos kabátja, másrészt pedig csillog a paraffintól.

A redditesek rögtön rákaptak a képre, volt, aki egy rákhoz hasonlította, volt, aki mázas fánkhoz, és olyan is akadt, aki azt mondta, hogy olyan, mintha félig megemésztette volna a kutyája. "Kényelmetlenül érzem magam, ha ilyen embereket látok mosolyogni. Olyan, mint egy hazugság: csak azért csinálják, hogy valahogy becsapják magukat, hogy az életük mégsem olyan szörnyű. Látszik a szemében. Ugyanaz az erőltetett halott-szem mosolygó-száj minden képen. Elfog tőle a félelem" - írta az egyik kommentelő.

Findlay maga is évek óta vezet blogot. A piszkálódás is úgy jutott el hozzá, hogy hirtelen megugrott a blogja látogatottsága.

Miután végigolvasta a kommenteket, elhatározta, hogy beszáll a csevegésbe. Azzal kezdte, hogy elmondta, évekig nem osztott meg magáról képeket a neten, mert félt, hogy kigúnyolják. "Tudtam, hogy eljön valamikor a napja, amikor valaki indít rólam egy beszélgetést a Redditen, és felhasználja a képem, hogy kiröhögjék a külsőmet. Ezért évekig nem is osztottam meg képet magamról. De azok után, hogy a blogolással sikerült magabiztosságot és támogatást gyűjtenem, már nem érdekel, ha ráknak vagy szupergyurmának neveznek."

Az lett a vége, hogy egyre többen szálltak be a beszélgetésbe a védelmében, többen inspirálónak nevezték, végül a téma elindítója is bocsánatot kért tőle, amire Findlay végképp nem számított.

"Ahogy most olvasom a dolgokat, bocsánatot kell, hogy kérjek. Pezsgőhűtőt kerestem az interneten, amikor megláttam a képet. Rögtön az jutott eszembe, hogy mi a fene, aztán később, hogy biztos valami allergiás reakcióról van szó. Még a hajad is mintha lángolna egy kicsit, szóval felraktam ide a képet. Remélem, úgy tekintesz rá, hogy ez egy kiváló reklám a blogodnak, és egy kalapemelés a menőséged előtt."

Findlay aztán a blogján írta ki magából egy posztban a gondolatait. "A reddites kommentek megmutatták ma nekem, hogy az internet tele van rémes alakkal. De azt is megmutatta, hogy vannak kedves emberek is, akik szeretnének tanulni."

Nem ez volt az első eset egyébként, hogy a nő bekerült a hírekbe. Idén nyáron például arról írtak az ausztrál lapok, hogy egy taxitársaságnak kellett bocsánatot kérnie tőle, mert egy taxisuk aggódott a kocsijáért, és arról faggatta, hogy mi van az arcával, és megállapította, hogy bűzlik. Bár mint kiderült, a taxisok állandóan szívóznak vele, és több eset is volt korábban, amikor megkérték például, hogy ne érjen az ülésekhez.