Cornelius Brown beleszeretett saját korábbi babysitterébe, de kapcsolatuk nem tartott sokáig. A férfi halálos féltékenysége mérgezte a kapcsolatukat, mígnem tavaly szeptemberben Brown megkéselte barátnőjét. Jade Riley-Ward 31 szúrást még kivédett, de mind a 83-at már nem tudta kibekkelni sebesült kezeivel. A gyilkos a saját anyját hívta a házhoz, hogy lője le őt, mert ő nem elég férfi az öngyilkossághoz.

Életfogytiglani börtönre ítélték Nagy-Britanniában a 23 éves Cornelius Brownt, amiért 2012-ben megölte a barátnőjét – írja a Daily Mail. A gyilkosság kegyetlenségét jellemzi, hogy a fiatal férfi 83-szor szúrta meg 30 éves barátnőjét, ráadásul négy különböző késsel. Az eset tavaly szeptemberben, az angliai Somercotesban, a nő otthonában történt. A gyilkosság után a férfi odahívta az anyját, és könyörgött neki, hogy ölje meg őt, mert ő "nem volt elég férfi", hogy megtegye.

Az illetékes nottinghami bíróságon kiderült, a férfi és a nő gyerekkoruk óta ismerték egymást, sőt Jade Riley-Ward egy ideig felvigyázott az akkoriban még kisgyerek Brownra. Kapcsolatuk tavaly januárban mélyült el annyira, hogy összejöttek. Egy idő után nyilvánvalóvá vált Brown beteges féltékenysége. Barátnője kilenc nappal halála előtt sms-t írt neki, amiben több személyes teret kért magának. Barátja eközben abban a hitben élt, hogy Riley-Ward csalja őt a háta mögött.


Nagyobb térképre váltás

Szeptember 22-én a fiatal férfi egy barátjával együtt átment a nőhöz, majd amikor ez a barát távozott, Brown megkezdte ámokfutását. "Támadása Jade Riley-Ward ellen előre megfontolt, rosszindulatú és elnyújtott volt" – indokolt Jonathan Teare bíró az ítéletben. Szerinte abszolút lehet kínzásnak nevezni azt, amit a férfi tett. A nőt megsebezte az arcán, fején, testén és hátán, 31 kézsérülés pedig arról árulkodik, hogy sokáig védekezett.

Miért ennyi szúrás?

2012-ben Magyarországon is sok, több késszúrással elkövetett brutális gyilkosság történt. A szakértők szerint ez egyértelműen a másik személyiségének totális elpusztítására irányul. A kegyetlen szurkálások hátteréről itt olvashat bővebben.

A gyilkosság után a férfi a ház körül járkált, elszívott három cigarettát, miközben véres lábnyomokat hagyott odabent a lakásban. Ezután hívta anyját, a taxin érkezett, majd sikoltva vette tudomásul a látottakat. Mindez fél óra alatt játszódott le. Közben a szomszédok hallották az evőeszközös fiók görgését és a nő sikoltását. A védő nem is akarta felmenteni a bíróságon védencét, leginkább az előre eltervezettséget vitatta, illetve állította, a férfi hirtelen felindulásból cselekedett. Hozzátette, Brown elismerte bűnösségét, nem próbálta eltüntetni a nyomokat, sem másra kenni a gyilkosságot. Az ítélet után az áldozat anyja, Maria közölte: "Semmi sem hozhatja vissza a lányomat. Az élete véget ért olyasvalaki kezei között, aki gonosz és barbár". Brown leghamarabb 20 év múlva szabadulhat feltételesen.