Kegyetlen gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék szerdán. Egy férfi és felesége anyagi helyzete, majd kapcsolata annyira megromlott, hogy a férj neje megölése mellett döntött. Ettől anyagi jólétet remélt, illetve hogy megkapja fia felügyeletét. Korábban annyira megszorult, hogy szeretett LEGO-gyűjteményét is eladta, boltját bezárta, értékpapírja nem fialtak, de munkát így sem keresett.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a szigethalmi férfit, aki 2011. december 29-én megölte feleségét. A férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat - közölte az ügyben eljáró Budapest Környéki Törvényszék szerdán. A nem jogerős ítéletet (minden fél fellebbezett) részletesen fejti ki a közlemény.

G. B. és felesége 1992-ben ismerkedtek meg és rögtön össze is házasodtak. 2002-ig nem volt probléma a kapcsolatukkal, ekkor született gyerekük is. A vádlottnak sokáig nem kellett dolgoznia, apja jól menő vállalkozása tartotta el őt és nejét is. G.-ék egyfelől kaptak egy felújított házat a férfi apjától, illetve egy másikat örököltek, ezt egy lakásra cserélték, végül eladták. A befolyt pénzből a férfi értékpapírokat vett és egy kis boltot is üzemeltetett helyben. A férfi felesége a szülés után téveszméket hangoztatott, furcsán viselkedett a vádlott szerint, el is hidegültek egymástól. Ekkoriban G. B. már hódolt szenvedélyének, a LEGO- és Star Wars-figurák gyűjtésének.

A férfi apját 2006-ban előzetes letartóztatásba helyezték egy nem részletezett büntetőügy miatt, így nem támogatták tovább őket, sőt pénzre volt szükségük. A feleség nem volt hajlandó saját apai örökségéből segíteni, állandósultak a viták, közben a veszteséges bolt bezárt, a vádlott apját bebörtönözték, ezért az ő vállalkozása se ment már olyan jól. Azonban se G. B., se a felesége nem dolgozott, a férfi sokat volt szeretett gyerekével. A férfi a viták közben többször bántalmazta a nőt.


Nagyobb térképre váltás

Közben kölcsönt vett fel a vádlott, mert a neje nem akarta anyagilag kisegíteni, a kölcsönt azonban nem tudta törleszteni. 2010-ben megismerkedett egy másik nővel is, akivel viszonyt kezdett. A nőre komoly összegeket költött, ezért alaposan eladósodott. Figuragyűjteményét eladta, így már egyik napról a másikra élt. Felesége megtudta a viszonyt, így úgy döntöttek, különköltöznek. A férfi 2011 tavaszán kezdett azon gondolkozni, anyagilag mennyit nyerne felesége megölésével, ráadásul fiát is ő nevelhetné tovább.

2011 decemberének végén, 29-ről 30-ra virradó éjjel átment feleségéhez, és álmában agyonverte egy húsklopfolóval. G. B. legalább tízszer sújtott le áldozatára, súlyosan roncsolva a koponyáját, még az áldozat agya is kilátszott, annyira brutális volt a gyilkosság. Ezután másra akarta terelni a gyanút, rendetlenséget csinált és pirospaprikát szórt szét, hogy rablógyilkosságnak tüntesse fel a történteket. Ezután elment, bezárta a házat, majd 31-én tért vissza, mintha ő fedezné fel a felesége holttestét. Ő értesítette a hatóságokat is. A bírósági közlemény nem tér ki a nyomozás részleteire és a férfi lebukására, az ügy másodfokon folytatódik.

Korábban a Velvet is beszámolt húsklopfolós gyilkosságokról. 2009 őszén a fővárosi Kada utcában egy afgán férfi megölte honfitársát, egy másik embert pedig megsebesített. A konyhai eszközzel támadt, ahogy egy kisvárdai férfi is, aki egy évvel korábban édesanyját ölte meg így.