Nemrég írtunk a legnagyobb testrészekkel rendelkező emberekről, köztük a hatalmas lábakkal megáldott orosz nőről. Azóta kiderült, hogy két brit hölgy is versenybe szállt a virgácsbajnokságban, de orosz és amerikai kihívó is akad.

Eddig a 112 centi hosszú lábú matektanárt, Samantha Lawrence-t tartották Nagy-Britannia leghosszabb lábú nőjének, azonban egy egy honfitársa, úgy tűnik, elcsaklizta tőle ezt a rendkívül értékes címet.

Ő Alexandra Robertson, aki majdnem 120 centis lábakon jár – írja a Daily Mail. A 186 centis Robertson hivatásos modellként is dolgozik, de főleg musicalekben szeret szerepelni. 18 évesen fedezte fel a divatipar, miután elnyerte a Miss Blackpool címet, azóta menyasszonyi ruhákban és fehérneműben fotózzák. Az emberek gyakran megbámulják, főleg magassarkúban, és természetesen elsütik azt a – minden magas embernek elképesztően fárasztó – kérdést, hogy kosarazik-e. Erre ő a világ legjobb válaszával reagál: Nem, mert te minigolfozol?

Két éve él párkapcsolatban 21 éves pasijával, aki viszont megtiltotta neki, hogy a jelenlétében magassarkút hordjon. Egyébként sem egyszerű neki öltözködni, kifejezetten divatos ruhákat például alig talál magára.

Ettől függetlenül az orosz Szvetlana Pankratova 132 centis lábait egy ideig nagyon nehéz lesz bárkinek felülmúlni, hiába akad Ororszországban is kihívó. Honfitársa,a szibériai Anasztaszia Sztrasevszkaja pár napja tűnt fel, amikor megnyert egy orosz szépségversenyt. Az ügyvédnek tanuló 18 éves hölgy több modellfotón is megmutatta 106 centis lábait, amivel elnyerte Oroszország leghosszabb lábú szépségének járó több mint félmillió forint értékű pénzösszeget. Sztrasevszkaja ennek ellenére nem akar profi modell lenni, szeretné folytatni a jogi tanulmányait, és nyereményét a szüleire költi, a többi pénzt pedig rákos gyerekeknek adományozza.

Az Egyesült Államoknak, pontosabban New Yorknak is megvan a maga leghosszabb lábú nője. Brooke Banker 180 centiméter magas, a lábai pedig majdnem 120 centisek, szóval a teste kétharmada láb. A modell – egykori röplabdázó – szerint még az ükanyjának is megdöbbentően hosszú lábai voltak, szóval ez családi örökség.

Bankerről először egy barátja készített fotósorozatot, utána fedezte fel egy ügynökség, akik szerint nagy jövő áll előtte a szakmában. Mérete miatt kizárólag akkor hord magassarkút, ha ezért külön megfizetik, alapvetően inkább csizmát vagy szandált vesz fel. Alkata szerencsésnek mondható, mivel nem hajlamos a hízásra, de biztonság kedvéért edzeni és jógázni is jár. Pasija nincs, elmondása szerint legtöbbször alacsony férfiak közelednek hozzá, akik közül sokaknak a kifejezetten magas nők a fétese. A legnagyobb vágya, hogy tévés műsorvezető, vagy időjárásjelentő lehessen belőle.