Újabb tindézser lett öngyilkos társai szekálása miatt. A 16 éves Martin Holder azért vetett véget életének, mert társainak nem tetszett, hogy alacsony, és zenél. Bár a rendőrségi szakértő szerint nem szívatások miatt akasztotta fel magát, szülei biztosak benne, hogy az iskolatársak zaklatása vezetett idáig.

A 16 éves Martin Holder még 2012 novemberében lett öngyilkos, miután iskolatársai többek közt a Youtube-ra feltöltött zenés videói miatt szekálták. A brit tinédzser saját hálószobájában akasztotta fel magát, holttestére szülei találtak rá – írja a Daily Mail. Holder öngyilkossága miatt az ügyben vizsgálatott folytattak, amiből kiderült, hogy halála előtt egy üzenetet is írt a poros ablakra: „Az előttünk lévő sötétség nem az, aminek hiszed." Szülei elmondták azt is, hogy utólag tűnt fel nekik, hogy két nappal azelőtt, hogy elkövette volna az öngyilkosságot, a fiú úgy ölelte meg apját, mielőtt elment volna otthonról, mintha akkor már tudta volna, hogy vége lesz.

Martin Holder szülei, Colin Holder és Marj Hamlett-Hughes azt mondták, fiuk sokat szenvedett, amiért társai magassága miatt szekálták , illetve azért, mert zenélt. „Colin és én úgy gondoljuk, hogy Martin tényleg véget akart vetni az életének, bár búcsúlevelet nem hagyott. Igaz, írt egy üzenetet a poros ablakára, de Martin korábban is írt ilyen dolgokat és dalokat, amik hasonlóan sötét hangulatúak voltak. [...] Colin és én 95 százalékosan biztosak vagyunk benne, hogy saját maga vetett véget az életének, abban pedig 100 százalékosan biztosak vagyunk, hogy szekálták őt az iskolában" – mondta a fiú anyja.

Az eseten dolgozó rendőrségi szakértő, David Dooley viszont azt mondta, nem hiszi, hogy Martin Holder a társai szekálása miatt menekült volna öngyilkosságba. A fiú szülei ezzel természetesen nem értenek egyet, mivel szerintük Holder nagyon érzékeny fiú volt, és ezért az őt szekáló többi gyerek számára könnyű célpont volt. Marj Hamlett-Hughes elmondta, hogy a fiú ebédjét vagy akár a táskáját is rendszeresen elvették a társai, néha pedig még ruháit is elszakították, majd mikor zenekart akart alapítani, és feltöltött pár videót a Youtube-ra, a videók alatti kommentekben folytatták a fiú alázását. „Az embereknek meg kell tudniuk, hogy a gyerekek szekálása akár öngyilkossághoz is vezethet, és akár szavakkal is bánthatják a másikat, nem kellenek hozzá botok vagy kövek" – mondta a fiú anyja.

Egyre több tinédzser lesz öngyilkos társai zaklatása miatt

Az utóbbi években több, cyberbullying miatt öngyilkosságot elkövető tini története is nagy port kavart, a legnagyobbat talán Audrie Pott, vagy a kanadai Amanda Todd, aki halála előtt a Youtube-on kért segítséget. Utóbbira az Anonymus is felkapta a fejét, és a tinédzsert zaklató férfi fejét követelték. Egy amerikai lány, Felicia Garcia szintén azért ölte meg magát, mert állítólag sokan gúnyolták őt, és mint kiderült, még szeptemberben egy 15 éves angol kislány, Ciara Pugsley is az internetes gúnyolódások miatt lett öngyilkos, októberben pedig egy szintén angol kislány, a 13 éves Erin Gallagher is megölte magát. A legfiatalabb áldozat egy ír kislány, a 12 éves Lara Burns volt, aki feltehetően szintén társai szekírozása miatt menekült az öngyilkosságba. A tinik nem csak a Facebookon, hanem az Ask.fm nevű oldalon is gyűlölködnek és gúnyolódnak egymással.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot, vagy keresse fel a