Djuan Trentet annyira felhúzta az a vacakolás, amit Kentucky állam törvényhozása művel a melegek jogaival, hogy a blogján megírta: a nőket szereti, és nagyon reméli, hogy egyszer ez majd nem lesz érdekes, mert természetessé válik azt szeretni, akit szeretünk, nemtől függetlenül.

„Hónapokig tűnődtem, hogyan írjam meg ez a posztot, hova pozícionáljam, mikor lenne jó kitenni. Vicces legyen? Titokzatos? Komoly? Válasszak egy különleges dátumot? Építsek köré várakozást? Hmmm... kinek van erre ideje. Írtam, újraírtam, kitöröltem és újrakezdtem ezt a posztot, többször, mint elmondhatnám, és végül rájöttem: „nincs mit tenni, meg kell tenni”. Szóval, srácok...

Meleg vagyok.

Így kezdte azt a blogposztot Djuan Trent egykori kentucky-i szépségkirálynő, amelyben elmondta a világnak, hogy a nőkhöz vonzódik. Leírta, hogy ezt tízéves korában mondta el az anyjának, és nagyon sokáig imádkozott, hogy megértse, isten miért teremtette rossznak Most pedig azért érezte szükségét, hogy erről beszéljen, mert az állam, amelyben él, és amelyet a Miss America versenyen képviselt, éppen a melegek házassághoz való jogával foglalkozik. (Kentuckyban eddig nem ismerték el az államon kívül kötött melegházasságokat, most pedig a bíróság kimondta, hogy ez törvénysértő.)

Sokáig gondolkozott azon, hogy comingoutoljon, vagy ne, végül arra jutott, hogy bár nem kötelező, mégis a közösség javára válhat. Azzal, hogy a témát a híres emberek köztudatban tartják, változást hoznak, figyelmet, illetve az azzal járó változást generálhatnak. „Ünneplem azokat, akik megteszik ezt a lépést, felszólalnak és kimondják, mert ezzel felfigyelnek rád a barátaid, a családod, a társaid, és rájönnek, hogy ez a téma sokkal jobban érinti őket, mint gondolják.” A posztot itt olvashatják el angolul, teljes terjedelmében.