Gazdag nőt öltek meg az albérlői a síparadicsomban

2014.03.16. 12:17
Nancy Pfister gyönyörű üdülővel rendelkezett az amerikai hegyvidéki városban, Aspenben, de balszerencséjére rossz embereknek adta ki. Pfister ugyanis bejárta Ausztráliát, de a bérlői nem fizettek semmit, erre haza kellett jönnie. Pár napra rá holtan találták. Jelenleg három vádlott van, a szereposztásuk egyelőre nem világos.

Különös és szokatlan gyilkosság rázta meg a coloradói üdülőváros, Aspen lakosságát. A gazdag Nancy Pfistert még február 26-án találták holtan hegyi üdülőjében, és a gyilkossággal kapcsolatban már a harmadik embert tartóztatták le az 56 éves Kathy Carpenter személyében – írja az ABC News. A pénteken elfogott Carpenter volt az, aki megtalálta az épp Ausztráliából hazatért nő holttestét.

Az elsődleges gyanúsítottak továbbra is a 65 éves William Styler III és a 62 éves Nancy Styler. Őket még március 3-án vádolták meg emberöléssel. A történet lényege, hogy Pfister bérbe adta a házát Styleréknek, mialatt ő bejárta Ausztráliát. Hazatérve, még a gyilkosság előtt kiírta a Facebook-oldalára, hogy maradt volna még tovább a tengerentúlon, de azok az emberek, akiknek kiadta a házát, nem viselték annak gondját, valamint se bérleti díjat, se rezsit nem fizettek.

A megölt nő lánya, Juliana Pfister elmondta az ABC-nek, egyszerűen képtelen elhinni, hogy anyját egy bérletidíj-vita miatt ölték meg. „Itt valami többnek kell lennie. Nehéz ezt megérteni" – fakadt ki. A következő bírósági meghallgatás március 17-én lesz, a vádlottak addig biztos rács mögött maradnak. A boncolási jegyzőkönyv még nincs kész, a nyomozás zajlik, arról pedig nincs információ, miért tartóztatták le Carpentert.


Nagyobb térképre váltás

Aspen az Egyesült Államok nyugati, hegyvidéki részén, a Sziklás-hegységben található üdülőváros, népszerű síközpont. Különösen felkapott a pénzes amerikaiak körében, Andy Vajna is ide vitte pihenni a nejét, Vajna Tímeát nemrég. A város amúgy békés, jellemző, hogy gyilkossági ügyben legalább tíz éve nem kellett nyomozniuk a helyi rendőröknek.