Férje többször pofon vágta, bántalmazta alig 4 éves gyermekük előtt – állítja az anya, aki ugyan próbált elmenekülni kisfiával agresszív férje elől, az apa végül megtalálta őket, és magával vitte a gyereket. Ennek már 11 hónapja, azóta semmi hírt nem kapott a kisfiúról, csak képeket látott róla a Facebookon. Az apa ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki.

"Hiába ítélte nekem a bíróság Bandika szülői felügyeleti jogát, tavaly május óta nem láttam" – mondta el a Velvetnek a kétségbeesett anya, Rimóczi Eszter, akit férje többször megvert és megfenyegett, amíg együtt voltak, ám sokáig nem mert elmenekülni Fetter Andrástól.

"A pofonok gyakoriak voltak, és amikor szóba került, hogy elköltöznék, megfenyegetett, hogy soha többet nem láthatom a fiamat" – emlékezett vissza a nő, aki végül mégis elszökött, amikor a férfi már a gyerek előtt is bántotta.

A nő keresztanyjához menekült vidékre, és pár hónapig sikerült meghúznia magát. A gyermekelhelyezési perben megtartott tárgyalásokon a nő arra panaszkodott, hogy a férfi folyamatosan terrorizálta, hogy árulja el, merre bújkálnak.

"Sehol nem éreztem magam biztonságban. Bárhova mentem, mindig volt kísérőm. Persze a férjem mindenütt ránk talált" – mondta el a nő, aki azt is megmutatta, hogy a közös lakásból lehozott holmik közé nyomkövetőt rejtett András, hogy ne tudjanak elrejtőzni előle. 

Miután az anya mindent felkutatott, de nem bukkant a gyerek nyomára, még párszor találkozott a válófélben lévő férjével a bíróságon. "Azt mondták, hogy mivel még nem volt meg a végleges elhelyezésről szóló határozat, hivatalosan nem kényszeríthetik a férjemet, hogy adja vissza a gyereket" – mondta el Eszter. 

Végül a bíróság az anyának ítélte a gyereket. "Április 29-én meg is született a határozat: nálam helyezték el a kisfiunkat. Az apja minden szombaton elvihette, és úgy, tűnt betartja a szavát" – mesélte Eszter. A férfi azonban májusban eltűnt a gyerekkel együtt. 

Bandika apjának mobiltelefonja az eltűnés óta ki van kapcsolva. Csak az édesanyját sikerült utolérni, ám ő leszögezte, nem tud semmit, hiszen ő is képtelen elérni a fiát. Rimóczi Eszter egy darabig a Facebookon látott néhány képet a gyerekről, ám Fetter hamarosan onnan is törölte magát.

"A kisfiam legutolsó feltöltött képén látszik, hogy lefogyott jónéhány kilót, és hiába a sok játék, nagyon szomorú" – mondta az anya. 

Fetter Andrást már a rendőrség is keresi. „A Fonyódi Rendőrkapitányság kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Fetter András ellen. A férfi feleségével közös, a bíróság által az asszonynál elhelyezett gyermeküket kapcsolattartás során elvitte, azonban sem az előírt határidőre, sem azt követően nem vitte vissza az anya részére, vele ismeretlen helyre távozott. Fetter András tartózkodási helye ismeretlen, a felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek. A férfi ellen a Fonyódi Rendőrkapitányság 2014. február 27-én elfogatóparancsot adott ki" – közölte a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese. A police.hu körözési adatbázisa szerint a budapesti IV. kerületi rendőrkapitányság a férfi eltűntként keresi.

Kerestük Fetter ügyvédjét is, aki a tárgyaláson képviselte az apát, ám ő nem nyilatkozott lapunknak. Az édesanya úgy tudja, a jogász felmondta a megbízást a férfivel.