A kelet-európai politikusnők közül most Natalia Poklonyszkaja az internet kedvence, de ha minden jól megy, hamarosan a Dnyeszter Menti Köztársaság miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere, Nyina Stanszki is népszerűvé válhat.

Az a gyanúnk, hogy minél keletebbre megyünk, annál több esélyünk van jónő politikust találni a helyi parlamentben. Bár az ukrán Julija Timosenkót nagyon meggyötörte a börtönben töltött idő, a krími főügyész, Natalia Poklonyszkaja már most az internet egyik kedvence. És akkor még nem is beszéltünk a világ egyetlen országa által sem elismert, de Moldovától teljesen függetlenül működő Dnyeszter Menti Köztársaság miniszterelnök-helyetteséről, Nyina Stanszkiról, aki amellett, hogy menő politikus, elég komoly MILF is.

Az 1977-ben Tiraszpolban született nő most épp arra gyúr, hogy Krím mintájára végre az ő országa is csatlakozhasson Oroszországhoz, bár ebben a kérdésben közel sem ért annyira egyértelműen egyet az országa, amiben sok magát románnak és moldávnak valló is él. A 36 éves Sztanszki viszont nem csak azért érdekes, mert sokra vitte a politikai életben, hanem mert az élet egyéb területein és remekül tudja magát futtatni. Itthon például teljesen szokatlan módon nemcsak kirak dolgokat orosz nyelven Facebookra és Twitterre, hanem hogy ha úgy van, akkor komoly vitákba is belemegy követőivel. Azzal ráadásul, hogy néha a magánéletéről is írogat, és privát képeket is oszt meg, a modell külsejű politikus hazája elfogadottságán is sokat segíthet.

Stanszki elég érdekes háttérrel rendelkezik: az egy dolog, hogy imádja a divatbemutatókat, de néha maga is modellkedik egy-egy rendezvényen. A magánélete is elég izgalmas: Facebookon két éven keresztül az szerepelt a neve alatt, hogy bonyolult párkapcsolatban él, és bár hivatalosan nem tudni, kivel, a pletykák alapján a Megújulás nevű párt elnökével, Jevgenyij Vasziljevics Sevcsukkal, aki 2009-es lemondásáig a dnyeszter-melléki parlament elnöke volt, jelenleg államelnök. Bár még mindig fiatal, van egy Jan nevű tinédzser lánya, aki mellesleg életkorához méltó módon örökíti meg Instagramon a Dnyeszter Menti politikuscsemeték életét.

Dnyeszter Menti Köztársaság

A Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság (másként Dnyeszteren Túli Terület, Transznisztria vagy Dnyeszteren Túli Köztársaság) a Szovjetunió felbomlása után az önállósodó Moldovától elszakadt keskeny földsáv a Dnyeszter folyótól keletre. Rövid elnevezése a Dnyeszter-mellék (az orosz Приднестровье mintájára).

A Csongrád-megyényi terület függetlenségét erős orosz segítséggel 1990. szeptember 2-án nyilvánította ki, az erről szóló sikeres népszavazás után. A Moldovával folytatott rövid háború után, az 1992. július 21-én aláírt békekötés értelmében a moldáv hatóságoknak nincs semmilyen beleszólása a terület politikájába. Az új alkotmányt 2000. június 22-én fogadták el.

Hivatalosan Moldovához tartozik, a világ egyetlen országa sem ismeri el önállóságát. (forrás: Wikipedia)