A gyilkos ivósjáték miatt került kórházba egy 9 éves

2014.04.06. 12:47
Három brit kislány úgy döntött, kipróbálják a Facebookon látott játékot: mindenféle szeszt kevernek össze és lehúzzák a koktélt. A NekNominationt végül csak egyikük vállalta, de őt kiakadt szemekkel találta meg az egyik anyuka. A kislány kórházba került, de ő legalább túlélte. A szülők most a Facebookot hibáztatják, miért nem szedi le az ilyen videókat.

Majdnem egy kilencéves gyerek életét követelte az utóbbi hónapokban tomboló netes baromság, a NekNomination. Mint korábban írtuk, a jelenség lényege, hogy valaki húzóra megiszik egy erős alkoholos kotyvalékot (enyhébb esetben csak egy korsó sört), amitől egyesek úgy kiütik magukat, hogy az életük is veszélybe kerül, sőt többen bele is haltak már a játékba. Aki viszont kibírja, kihívhat újabb embereket az ismerősei közül, és persze az ezekről készült videók felkerülnek a netre. Ilyen videókat látott a kilencéves brit Rhiannon Scully és pár barátja is, és kipróbálták, milyen ez – írja a Daily Mail.

Az egyik kislány anyja most a Facebookot okolja a történtekért, mert nem szedik le a NekNomination-videókat az oldalról. Az anya szerint lánya és két barátnője italokat loptak a szekrényből, és vodkát, whiskyt és narancslevet összemixelve készítettek koktélt maguknak, amit aztán igyekeztek lehúzni. Végül csak egyikük Rhiannon Scully tudta meginni a löttyöt. Ő kiakadt szemekkel feküdt otthon, amikor édesanyja rátalált. A kislányt azonnal kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!

„Nem helyénvaló, hogy a Facebook az oldalon hagyja ezeket a videókat, miközben a gyerekek láthatják őket, főleg abban az esetben, ha valaki bele is halt a végén" – mondta az italozásban részt vevő másik gyerek anyja. Hozzátette, szerinte a 8-9 éves gyerekek inspirálódhatnak az ilyen videók láttán, amik rossz példát állítanak eléjük. A három lány állítólag felvette a tettüket mobilra, de hamar törölték. Az anyukák egyébként dolgoztak, a rendőrség pedig szomorúan konstatálta, a közösségi média fölött nincs kontrolljuk az embereknek és a szülőknek sem, a kisgyerekek pedig örömmel utánozzák a kamaszokat.