Egy 17 éves orosz tinédzser meghalt Szentpétervár mellett, amikor a legújabb őrületnek akart hódolni. Az orosz fiatalok egy része azon versenyez, hogy ki tud extrémebb helyen szelfit készíteni magáról. Xénia Ignatyeva egy vasúti hídról zuhant a halálba.

Oroszországban egyre népszerűbb az a városi hobbi, hogy fiatalok egészen magasra, nagyon veszélyes helyekre másznak fel, hogy ott magukról felvételeket készítsenek. Az igazán durva arcok még különféle tornamutatványokat is bemutatnak a tériszonyosok rémálmainak számító, borzasztóan kitett helyeken, mint egy daru teteje és hasonlók.

Arról viszonylag ritkán érkeznek hírek, hogy valaki belehal ebbe a furcsa hobbiba, de a napokban Szentpétervár mellett meghalt egy 17 éves fiatal, Xénia Ignatyeva, amikor ennek a szabadidőtevékenységnek akart hódolni.

Ignatyeva egy vasúti hídról zuhant a halálba, tíz méter magasról – írja az International Business Times. Esés közben megpróbált megkapaszkodni az alatta futó vezetékekben, megrázta az áram, valószínűleg ennek, és a zuhanásnak a következményei okozták a halálát. A rendőrség még nyomoz, de azt mondják, a lány még élt, amikor becsapódott.

„A rendőrség azt mondta, akart magáról csinálni egy éjszakai felvételt, és hogy drámai legyen a hatás, azt találta ki, hogy a vasúti sínek legyenek a háttérben. Magáról csinálta a képet, úgyhogy felmászott, a barátnője pedig lent várta” – mondta a lány nagymamája a lapnak.

A lent váró barátnője teljesen sokkos állapotba került a baleset után, a rendőrség azt mondta, a barátnője holtteste mellett kuporgott, amikor kiérkeztek. A rendőrséget egyébként egy környékbeli értesítette, aki aggódott amiatt, hogy fiatalok játszanak a vasúti hídon.

Néhány nappal ezelőtt az USA-ban egy szintén extrém szelfiző srác valamivel jobban járt. Ő nem felmászott, hanem nagyon közel állt a vasúti sínekhez a fotója elkészítéséhez. Őt a mozdonyvezető fejberúgta. Az eset után azt írta a srác, hogy megértette a leckét, nem kellett volna annyira veszélyesen közel állnia a sínekhez.

Az életveszélyes, magas helyekre felmászós és arról videót készítő orosz hobbinak már néhány éve hódolnak szerte Oroszországban. Szinte minden napra jut egy ilyen videó, kezdve a daruszerkezeteken, 100 méter magasan húzódzkodó fiataloktól kezdve, a toronyház tetején dekoltázsát sétáltató nőig.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!