Elliot Rodger hat embert ölt meg, és családja is inkább őket gyászolja, mint az elkövetőt. A csajozási sikertelenségét kitomboló 22 éves fiút apja boldognak látta a gyilkosság előtt. Eközben a Guardian levelezett azokkal, akik csatlakoztak Rodger nőgyűlölő csoportjához a Redditen, ahol kőkeményen ment a nők alázása és egy másik gyilkos istenítése. Ebben a zárt szubkultúrában várhatóan Rodger hamarosan félisten lesz.

„Fájdalmunkban zokogunk az áldozatokért és családjaikért" – közölték csütörtökön Elliot Rodgernek, az egy hete hat embert lemészároló fiúnak a szülei. A 22 éves srác azért ölt meg Santa Barbarában mindenkit, akit maga körül talált, mert bosszút akart állni a világon, amiért ennyi idősen még szűz volt. A vérengzés végén öngyilkos lett – írja a New York Post. A szülői közlemény szerint „a földi poklot" nyitotta meg alattuk a tény, hogy a saját dúsgazdag gyerekük képes volt ekkora tragédiát okozni.

Peter Rodger rendező és volt neje, Li Chin Rodger nem maguk közölték mindezt, szóvivőjük, Simon Astaire szerint képtelenek lennének megszólalni. Astaire azt mondta az NBC Today című műsorában róluk, hogy „jobban gyászolják az áldozatokat, mint a saját fiúkat". Szerinte a szülők fizikailag is összeroppantak, rájuk sem lehet ismerni. „Mostmár a mi felelősségünk, hogy megtegyünk mindent, megakadályozandó, hogy más családdal is megtörténjen mindez" – tolmácsolta a család óhaját.

Elliot Rodgers egy 137 oldalas levelet írt ámokfutása előtt, amelyben a nőket okolta a sikertelenségéért. A fiú anyja is megkapta a levelet, aztán döbbenten nézte meg a YouTube-ra feltett videót. Ezután a fiú apjával Elliot Rodgerhez utaztak. Addigra már késő volt, a fiú lemészárolta három szobatársát, nekiállt lövöldözni a nyílt utcán és bicikliseket gázolt el. A hat halott mellett tizenketten megsérültek. A szülők az odaúton a rádióból hallották a lövöldözés hírét. Astaire szerint Elliot volt a legmagányosabb ember, akit valaha látott, az ABC műsorvezetője pedig azt említette meg, hogy az apja sohasem látta még olyan boldognak Elliotot, mint egy nappal a lövöldözés előtt volt.

A csajozóművészek gyűlölői

Guardian megszólaltatott olyanokat, akik kommunikáltak a fiúval. Egy Dtugg usernevű felhasználó szerint ugyan furcsa volt a gyilkos, de azért nem gondolta volna, hogy ezt teszi. A közösségi oldalakra és látogatott fórumokra Rodgers azt posztolta, hogy a nők még nem fejlődtek ki teljesen, ez azon látszik, hogy a nyers erőt felmutató férfiakat részesítik előnyben. Ezt pedig idézni kell: "Sose inzultáld Elliot Rodgers stílusát! Én vagyok a világ legstílusosabb személye. Csak nézd meg a profilképem! Ez csak egy a mesés öltözékeim közül. A pulcsi, amit viselek a képen, 500 dolláros, és a Neiman Marcusból van".

A Redditen amúgy a ForeverAlone (azaz MindörökkéEgyedül) nevű csoport tagja volt, ahol az úgynevezett incelek gyűltek össze. Az incel kifejezést magára is használta a gyilkos, ez az involuntary celibates, azaz önkéntelen cölibátus rövidítése. Ezen belül volt egy aloldal, ami a majdnem legelkeseredettebbeket gyűjtötte össze, akiknek elegük volt abból, hogy a legdögösebb csajok felszedésére esélyük sincs. Ennek is egy keményvonalas aloldala a PUAhate.com, azaz a csajfelszedő-művészek gyűlöletére építő oldal. Ezt nem más alapította, mint Rodger.

Azt írta itt, azokat a férfiakat várja ide, akik úgy ki vannak éhezve a szexre, mint ő, és egyetértenek vele abban, milyen degeneráltak lettek a nők. A csoport egyik tagja elmondta a lapnak, hogy semmi szűrés nem volt a kommentek között. "Volt ott rasszizmus és határozottan sok nőgyűlölet. Az Elliot Rodger-féle kommentek nem voltak túl szokatlanok" – mondta egy Tom nevű tag. Sokszor emlegették George Sodinit, aki 2009-ben hasonló okokból ölt meg három embert. „Az oldal egy ketyegő bomba volt" – kommentálta egy Hypnoreality nevű user a történteket. Jellemző, hogy a lövöldözés után páran hősnek nevezték a fiút az oldalon, amit aztán le is szedett a Reddit. Ezt követően írt valaki a Guardiannek, miszerint nem is volt olyan durva ez az oldal, amilyennek beállítják. Az illető ElliotRodgersAzIsten néven írt.