Az iskola és a fenntartó szerint is öngyilkos akart lenni Sámson Krisztián, aki januárban zuhant le a harmadik emeletről tanítás előtt.

„A törvényességi, illetve a pedagógiai szakmai vizsgálat lezajlott. A vizsgálat a balesettel összefüggő hiányosságot, mulasztást nem állapított meg" – válaszolta megkeresésünkre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), annak a székesfehérvári iskolának az üzemeltetője, ahonnan januárban – egyelőre nem tisztázott körülmények között – kizuhant egy tanuló a harmadik emeletről, és az aula kövére csapódva életveszély sérüléseket szerzett.

Mint megírtuk,  az iskola által jegyzett baleseti jegyzőkönyvben is elhárítják a felelősséget, mint írták, bár egy tanár is látta az esetet, de rászólt a fiúra, hogy szálljon le a korlátról. A jegyzőkönyvben a baleset okának öngyilkossági kísérletet jelölnek meg. 

Sámson Krisztián a tragédia után kómába esett, és életveszélyes főütőér-repedése miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, több belső szerve is megsérült, és szinte minden csontja eltört. Az osztálytársai is öngyilkosságról találgattak, mivel a fiatal fiút több idősebb diák folyton bántotta, csicskáztatták, megverték, csúfolták, és többször arcon is köpték. A család azonban már akkor sem hitte, hogy végezni akart magával a fiú. 

Krisztián egy hónapnyi kómás állapot után magához tért, és állítja, elképzelhetetlen, hogy öngyilkos akart volna lenni. Biztosat azonban senki nem tud, mivel mióta Krisztián magához tért, még nem tértek vissza az emlékei. A  Velvetnek adott első interjújában azonban azt is elárulta, hogy igazak voltak azon információink is, hogy az iskolában több gyerek rendszeresen bántotta őt, nem egyszer előfordult, hogy arcon is köpték, és ütlegelték. Ennek ellenére, bár a zuhanásra nem emlékszik, azt biztosan állítja, hogy nem akart öngyilkos lenni. „Azt inkább valószínűnek tartom, hogy lelöktek, vagy leestem, de önszántamból biztos nem ugrottam" – mondta a Velvetnek Krisztián

Ugyan érdeklődtünk a belső vizsgálat menetéről, illetve, hogy amennyiben öngyilkosságnak kezelik az esetet, mit tudnak az iskola falain belül is zajló diákbántalmazásokról, ám a KLIK szűkszavú válaszában nem tért ki a részletekre, az iskolában pedig nem nyilatkozhatnak. 

A rendőrségen „törvényi felhatalmazás hiányában" nem adtak választ a kérdéseinkre, azt viszont megerősítették, hogy közigazgatási eljárásban vizsgálják az ügyet, ami az esetek többségében öngyilkosságot feltételez. Úgy tudjuk, még tart a nyomozás, ám a fiút még nem hallgatták ki, mióta magához tért.