Dale Bolinger hiába mondogatta a bíróságon, hogy csupán kóros fantáziája miatt chatelt egy lány megöléséről és felfalásáról. A bíróság végül bűnösnek mondta ki a kenti kannibált. A nős férfi számítógépén olyan képeket találtak, amiken gyerekek szerepeltek és a képek címe „vacsora" és „barbecue" volt.

Bűnös – mondta ki a Canterbury-i Koronabíróság Dale Bolinger ügyében – írja a BBC. Az 58 éves ápolót azzal vádolták, hogy meg akart ölni egy Eva nevű mexikói lányt, majd meg akarta enni a húsát. A lánnyal egy sötét fétisekkel foglalkozó portálon ismerkedett meg, a chatelésük szerint a lány bele is ment a dologba, de a megbeszélt találkozón Bolinger hiába várta egy brit pályaudvaron.

A férfiről a tárgyalások során sok különös részlet derült ki. A férfi 34 éve házas, három gyereke van és a margate-i Queen Elizabeth The Queen Mother Hospital nevű kórházban dolgozott. Állítása szerint a kannibalizmus gyerekkora óta érdekelte őt. A rendőröknek tagadta, hogy pedofil lenne, ezt mondta nekik: „Nem tartom a gyerekeket szexuálisan vonzónak, de érdekesnek tartom őket, mint táplálékforrás".

Bolinger terveit a Dark Fetish Network nevű oldalt monitorozó FBI-ügynökök leplezték le a brit rendőrök előtt. Az e-mail-címe alapján lenyomozták a számítógépe IP-címét, majd a kenti rendőrség elfogta a férfit a kórházban. Bolinger azzal csábította Evát, hogy némi szex után lefejezi és megeszi őt (ahogy állítása szerint ezt tette korábban egy 39 éves nővel és egy ötéves gyerekkel is). A megbeszélt találkozójuk előtt egy nappal vett egy baltát is.

A házkutatás során belenéztek a számítógépébe is, ahol 4-16 éves gyerekekről találtak manipulált fotókat, olyan képcímekkel, mint „Vacsora" vagy „A BBQ" (azaz barbecue). Egy képen egy fiatal lány feje volt egy tálcán, almával a szájában. Bolinger állítja, ezek csak fantáziálások voltak, ha Eva valóban megjelent volna az állomáson, azt se tudta volna, az sokkolta volna a férfit. Szerinte a chatbeszélgetések is csak arra mentek, hogy megijesszen másokat, eszébe sem jutna tényleg gyilkolni.

Az ügyvédje, Paul Jarvis is erre építette a védelmet: „Azt mondjuk, hogyha a bizonyítékokra tekintünk, elég tisztán látszik, hogy Bolinger úr sokkal inkább egy Walter Mitty, mint egy Hannibal Lecter" – utalt a kóros képzelgőre és a filmes sorozatgyilkosra. Szerinte az a fő gond, hogy a védence néha túl messzire ment a fantáziálásban. Mindenesetre bűnösnek találták több vádpontban is, ebben az is benne volt, hogy korábban egy barátja szájába tömött egy tisztítószerrel átitatott rongyot.

A brit jogrendszer sajátossága, hogy a bűnösségről való döntés után hetek telhetnek el a büntetés kiszabásáig. Bolinger esetében szeptember 19-re tűzték ki ezt. Előtte Bolingert igazságügyi elmeorvos-szakértő is megvizsgálja majd.