Az amerikai szülők megverték a saját fiukat, mert az bevallotta, hogy meleg. Szomorú és felháborító videó következik.

Simán kijelenthetjük, hogy ők a világ legkreténebb szülei. A húszéves amerikai Daniel Ashley Pierce ugyan apjának és mostohaanyjának már korábban bevallotta, hogy meleg, nagyszüleinek csak később ismerte be. Ugyan tudta, hogy a család korábban is fennhangon bírálta a homoszexuálisokat, arra nem gondolt, hogy saját családja nem pusztán megalázza, de megveri és kitagadja – írja a Huffington Post.

A fiú vallomásáról videofelvételt is készített, mert – ahogy a lapnak is elmondta – amikor érezte, hogy kezd elharapózni a helyzet, szerette volna, ha van bizonyítéka az esetről. 

A nagyszülei ugyanis egyre agresszívak voltak vele szemben, és csak azt hajtogatták, hogy ez a fiú hibája, mert ezt az utat választotta. Pierce hiába próbálta elmagyarázni, hogy mássága biológiai és pszichológiai kérdés, és nem egy választás, a nagyszülők egyre csak azt hajtogatták, hogy a fiú bűne. "Én istenben hiszek, és isten nem teremtett ilyennek senkit" – érvelt határozottan a nagymama.

A vita akkor fajult el, amikor Pierce apja és mostohaanyja is ellene fordult, holott ők már régebb óta tudtak róla, hogy meleg. „Te is tudod, hogy nem így születtél. Te választottad ezt. Apád mindent megtett a felnevelésedért, nem az ő hibája” – mondta a mostohaanya, aki a nagymama parancsainak eleget téve nekiesett a fiúnak, és ütni-verni kezdte. 

Miután a fiú felvállalta saját családja előtt a másságát, kitagadták. Danielnek el kellett költöznie otthonról, ám a felvételt feltöltötte az internetre, ami villámgyorsasággal kezdett terjedni. A fiatal srácnak online gyűjtést is szerveztek, hogy tudjon hol lakni, már több mint 4 millió forintot utaltak neki.

"Nagyon meghatódtam, köszönöm a sok támogatást és biztató szót, nagyon szeretlek titeket!" –  írta később Facebook oldalán. A szülők azóta megfenyegették, hogy törölje a videót. 

Szerencsére vannak pozitív történetek is, amikor a család megértően és támogatóan áll gyermekük beismeréséhez. A héten írtuk meg például annak a melegpornósnak a történetét, aki egy túladagolás után döntötte el, hogy családja elé áll és bevallja, hogy bár nem meleg, mégis melegpornóból keresi a kenyerét. Természetesen a beszélgetés itt sem volt rövid, ám az ő családja legalább elfogadta dolgot.