A gyanú szerint összesen 42 házba tört be fiatalkorú társaival a 21 éves Stephanie Beaudoin Québecben, ami elég szép teljesítmény. Igazán viszont azután terjedt el a kanadai betöréssorozat híre, hogy egy kanadai lap képet közölt a feltételezett elkövetőről. Volt olyan, aki ezután a címét is megadta neki, hogy hozzá egészen nyugodtan betörhet.

Québecben egy elég komoly betöréssorozat elkövetőit fogták el nemrég. A 21 éves, ápolónak tanuló Stephanie Beaudoin és fiatalkorú társai (a gyanú szerint 13, 15 és 17 évesek) összesen 42 házba törtek be. A hír viszont azután járta be szélsebesen a világsajtót, hogy a Journal de Montréal közölt egy képet a feltételezett elkövető, Stephanie Beaudoinről. Kiderült ugyanis, hogy egy igazi bombázó járta a társaival az üres lakásokat.

Beaudoint a betöréseken felül illegális fegyvertartással is gyanúsítják, november 17-én kell majd megjelennie a bíróságon, hogy tárgyalják az ügyeit. A fiatalkorú társairól egyelőre semmit sem tudni.

Az ügyvédje szerint először elmeszakértői vizsgálatnak vetik alá. Beaudoin és a társai egy 2008-as, hollywoodi bűnözői csoport módszereit követték. A Bling Ringként elhíresült, szintén fiatalokból álló csapat hollywoodi hírességek házába tört be, amikor a hírességek nem voltak otthon. Jellemzően pincéken és hátsó ajtókon keresztül törtek be a házakba. Beaudoinék is ugyanígy jártak el, azzal a különbséggel, hogy ők nem hírességek házait nyomták fel.

Az internetet úgy látszik nem érdekli túlságosan, hogy a 21 éves ápolótanonc a gyanú szerint egészen elvetemült bűnöző, néhány nap alatt iszonyú népszerű lett Beaudoin, el is nevezték a legszexibb bűnözőnek. Olyan üzenetek keringenek Twitteren a bikinis fotóival együtt, hogy „nyugodtan rabold el a szívemet”, „ha tényleg betörő vagy, akkor van egy pótkulcsom a lábtörlő alatt” és hasonlók.

Beaudoin egyelőre nem nyilatkozott arról, hogyan érinti a hirtelen jött népszerűség, sőt igazából semmiről sem nyilatkozott eddig, az újságok nem tudták megszólaltatni. A nyáron már feltűnt a férfi megfelelője, Jeremy Meeks, akit Kaliforniában tartóztattak le lőfegyverrel való visszaélés miatt, és a letartóztatási képe alapján egy rakás nő lett belé szerelmes, ő nem igazán tudott mit kezdeni a hirtelen jött népszerűséggel.

Meeks, aki szintén nem kezdő bűnöző, összesen 9 évet ült börtönben, azt mondta, hogy nagyon megtisztelőnek érzi az érdeklődést, de azért szeretné, ha az emberek tudnák, hogy ő nem egy elvetemült bűnöző, mert úgy érzi, tényleg megváltozott a börtönbüntetések alatt.

Meeks utóéletéről sajnos nincsenek hírek, de modellügynökség és pornócég is munkát ajánlott neki. Beaudoinért egyelőre nem jelentkezett be semmilyen cég, de nem csodálkoznánk rajta, ha őt is megkeresné valamelyik pornóoldal.