Olga Ljulcsak lazán kezelte a történetet: az ukrán nő szerint aktjai művészetnek tekintendők, akár egy Van Gogh-kép. A nő amúgy eddig helyi szinten politizált Kijevben, így nem várható komoly kormányválság Ukrajnában a képek miatt. Azon képek miatt, amik szintén az iCloudból szivárogtak ki.

Most, hogy megismerhették a britek legcsinosabb politikusnőjét, fogadják sok szeretettel mai jelöltünket: Olga Ljulcsakot. Az ukrán nőről kiszivárgott pár meztelen kép, amelyeken azért sok látszik annak ellenére is, hogy a nő szemérmesen takargatja magát.

A Tomo News szerint Ljulcsak 30 éves és eddig egy cikluson át vett részt a kijevi helyi képviselőtestület munkájában. Az Ukrán Demokrata Szövetség a Reformokért politikusa amúgy ugyanúgy járt, mint a fappening többi áldozata, például Jennifer Lawrence: feltörték a telefonját, és az Apple felhőszolgáltatásából, az iCloudból játszi könnyedséggel leszedték a pucér képeit – írja a News.co.au.

A brit médiának beszélt a kiszivárgott művészi aktokról is. „Napjainkban és korunkban a nőt, aki meztelenül jelenik meg, vulgárisnak és szégyellnivalónak tartják. Nem értem én ezt. Szerintem ez tiszta művészet" – magyarázta. Mindenesetre a magas művészet szintjét nem feltétlen ütik meg a pucér képek (bár némi magritte-os áthallás felfedezhető a kandallóson). Pedig szerinte Van Gogh és Tiziano munkáihoz lehetne hasonlítani őket.