Szinte a semmiből robbant be a szó szerint kőkemény sport élbolyába Jasztrab Katalin, aki nemcsak önmagát igyekszik tökéletesre formálni fitneszmodellként, de az F&M személyi edzőjeként vendégeit is a kívánt álomalakhoz segíti.

Jasztrab Katalin  azutóbbi időben azon dolgozott, hogy még több izmot építsen, és októberben kategóriájában előkelő helyen végezzen az egyik legrangosabb hazai fitnesz eseményen, a Fitparádé szövetségektől független nemzetközi versenyén. Tökéletes alakja szerinte egyrészt adottság, de sokkal inkább az elhivatottság és a kemény munka gyümölcse. De elhinné, hogy alig másfél év alatt gyúrta magát világklasszis szintre? Pedig így van.

Jasztrab Katalin a Nemzetvédelmi és Testnevelési Egyetemen végzett közigazgatási menedzser és sportedzői szakon, de a sport mindig is az élete része volt: 

„Gyerekkorom óta sportolok, a sport számomra életforma, 7 éves korom óta versenyszerűen teniszeztem, amelyet egy sérülés miatt abba kellett hagynom, de a sport szeretete megmaradt. Fittségem megőrzése érdekében a kardióedzéseket választottam, később angol profi versenyzők javaslatára kezdtem el versenyezni, akik felfigyeltek már akkor kockás hasamra, definiált izomzatomra és egyedülálló arányosságomra" – mesélte a Velvetnek. – Mindig imádtam sportolni, ezért maximálisan komolyan vettem az edzéseket, az aktuális étrendet, a felkészülést, tálán ezért sikerült ilyen rövid idő alatt sikereket elérnem, berobbanni a világ élvonalába. Szerencsés adottságaimat rendkívül sok munkával sikerült előnyömre fordítani."

Berobbant a világ élbolyába

2012-ben kezdte a modellkedést, az első komoly nemzetközi versenye a 2013-as spanyolországi Arnold Classic volt, ahol rögtön bekerült a döntőbe. Idén pedig az amerikai Arnold Classicon egy magasabb kategóriában legjobb európaiként már 3. helyezést ért el, úgy hogy maga mögé utasította a kategória legjobbjait, júniusban pedig a budaörsi Sportfest Grand Prix-n aranyat szerzett. 

Nézze meg a csinos modell egyik motiváló videóját és megérti, miről beszélünk: 

Szigorú edzéstervet és étrendet követ

„Edzőként dolgozom az F&M fitness and more-ban, ezért mindennapjaim szó szerint az edzés körül forognak. Vagy edzést tartok, vagy magamat edzem.Olyan vendégek választanak engem akik maguk is sportos, fitt alakot szeretnének. Ehhez a sportághoz elengedhetetlen az elhivatottság, a kitartás. Napról napra le kell menni a terembe és le kell győzni önmagunkat. Emellett elengedhetetlen a helyes táplálkozás is, ami sokszor nehezebb mint maga az edzés" –vallotta be a fitneszmodell. 

Sosem csábul el

A csinos modell a felkészülési időszakban nagyon odafigyel arra, hogy mit és mikor eszik, sarkalatos pontja az életének az étkezés, és nem csak versenyidőszakban veszi komolyan a diétát. De állítja, sosem csábul el, a nassolás nála nem téma. 

„Ami a lemondást illeti, az mindig része volt az élsportnak, de amikor az ember olyanná alakítja a testét, amit csak a legnagyobbak tudnak megtenni, akkor úgy érzi, megérte. Mi páratlanok vagyunk abban, ahogy megalkotjuk önmagunkat kemény tréninggel, áldozattal, lemondással, fájdalmakkal edzük testünket."

Izomra gyúr, a cél a győzelem

Az elmúlt pár hónapban újabb hatalmas változáson ment keresztül, elég jelentős izomtömeget szedett fel, mindezt pedig ismét rekordidő alatt érte el. „Életemben először komoly tömegnövelésbe kezdtem, mivel nagyobb izmokat szeretnék, hogy ha kell magasabb kategóriában is komoly sikereket tudjak elérni. Az október 18-19-én megrendezendő Fitparádén sportmodell kategóriában indulok, és a célom természetesen a győzelem."