Megerőszakoltak és megvertek egy amerikai lányt Pesten

2008.12.11. 15:37
Esti fürdőzés után vált brutális verés és nemi erőszak áldozatává egy amerikai állampolgárságú lány Budapesten, miután a Bakáts téren elvált barátaitól. A meztelen lányt egy taxis vitte be a IX. kerületi rendőrségre.

Újabb külföldi lánnyal történt szerencsétlenség Magyarországon. Az amerikai lány december 6-án éjjel egy esti fürdőzésből tartott haza barátaival, majd útjaik elváltak a Bakáts téren. A lányt ezután ismeretlenek megverték, majd megerőszakolták. A megalázott, meztelen amerikai lányt egy taxis vitte be a rendőrségre.

A barátai is alig ismerték fel

A sértettet december 6-án éjjel kapták el támadói, akik megverték és megerőszakolták. Az amerikai nagykövetség még nem lépett kapcsolatba a lánnyal, de munkatársuk a Velvetnek elmondta, hogy "feladatuknak tartják a hazánkban tartózkodó amerikai polgárok védelmét". Hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lány megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljön. A IX. kerületi rendőrkapitányság erőszakos közösülés bűntette miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen - erősítette meg a hírt a BRFK.

A hvg.hu információi szerint az amerikai lányt annyira megverték, hogy a saját barátai is alig ismerték fel, a nyomozók pedig nem sokra jutottak a kihallgatások során. Jelenleg a lány adatait, ismeretségi körét próbálja feltérképezni a rendőrség. A lap szerint a nyomozók valószínűleg annak is utánajárnak, van-e bármiféle kapcsolat a december 4-én eltűnt francia egyetemista, Ophelie Bretnacher és a nemi erőszak áldozatává vált amerikai lány esete között.