Szexuális vonzalmat érzett anyja iránt az osztrák rém

2008.05.09. 13:45
Megkezdődött az amsetteni rém kihallgatása. Közben a News osztrák hírmagazin leközölte Fritzl és ügyvédje, Rudolf Mayer beszélgetését, melyben a 73 éves férfi furcsa és perverz világába enged belátást. Magyarázatot ad többek között arra is, miért nem próbálkozott szökéssel lánya a hosszú évek alatt.

Másfél órán keresztül hallgatta ki az államügyész Josef Fritzlt, aki a vád szerint 24 éven át tartotta fogságban saját lányát a házuk alatt kialakított bunkerban, fajtalankodott és közösült vele, és ennek eredményeképp hét gyermeket nemzett neki. A vérfertőző férfit akár gyilkosság miatt is elítélhetik, nem derült még ki ugyanis, milyen körülmények között halt meg a hetedik csecsemő.

Az amstetteni rém együttműködésről biztosította a bíróságot és készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. A kihallgatás során taktikai megfontolásból javarészt a férfi előéletét és szakmai pályáját boncolgatták, csak érintőlegesen tettek fel kérdéseket a vádpontokkal kapcsolatban.

Időközben a News osztrák hírmagazinban megjelent Fritzl ügyvédének tett vallomása, amit állítólag saját beleegyezésével közöltek le. A jegyzőkönyvszerű beszélgetésből kiderül, hogy egyedüli gyerekként, apa nélkül nőtt fel, szexuális képzelgéseiben pedig sokáig saját édesanyja kapott szerepet, de ez a vágy soha nem teljesedett be.

„Erős, tisztességes asszony volt, csak bámultam és bámultam őt, de soha nem tettem komolyabb lépéseket felé."

Szakemberek szerint talán ezt az elfojtott éhséget csillapíthatta később lányával. Tagadja viszont, hogy 11 éves korától kezdve zaklatta volna szexuálisan.

Nézze meg képeinket!

„Én nem vagyok olyan férfi, aki gyerekeket molesztál."

Állítása szerint csak jóval később kényszerítette legelőször Elisabeth-et közösülésre.

Hogy mi késztette arra, hogy a 18 éves tinédzsert pincébe zárja, két okot is felhozott. Egyrészt szerette volna megóvni a drogoktól, mert szerinte a lány rossz társaságba keveredett és könnyen befolyásolható volt. Másrészt egyre növekvő szexuális vágyának sem tudott ellenállni.

„Gyereket akartam Elisabeth-től"- jelentette ki, és bár mind végig tisztában volt vele, hogy bűnt követ el, nem tudta visszafogni magát.

A tíz oldalas kivonatból végre arra is fény derül, miért nem kísérleteztek szökéssel soha a fogságban szenvedők:

„Már az elején szóltam neki, hogy ne is próbálkozzon, különben halálos áramütés fog végezni vele."

Mivel az államügyész szeretné bevárni a helyszíni nyomozás eredményét, a legközelebbi kihallgatás csak két hét múlva lesz. A házban egyébként olyan szobákat találtak, ahová egyedül csak Fritzl tehette be a lábát, ugyanakkor a pincében is újabb ajtóra bukkantak a nyomozók. A következő héten radarokkal és különlegesen kiképzett kutyákkal is átfésülik a területet, hogy biztosan semmi ne kerülje el a figyelmüket - nyilatkozta a Die Presse-nek Franz Polzer ezredes.

A család eközben fokozott védelemre szorul, több újságíró próbált ugyanis erőszakosan behatolni abba a kórházba, ahol az őket ért borzalmakat pihenik ki.