horoszkóp

Két hete nincs hír a Fekete Pákó utcáról

2008.11.29. 08:45
Kapcsolódók (1)
Még mindig megtekinthető a Google Maps Budapest térképén a csepeli Fekete Pákó utca. A Google magyarországi képviselet egyelőre a térképadatokat szolgáltató nemzetközi cég válaszát várja.

Már több mint két hete él a nagy magyar rejtély, a Fekete Pákó utca a Google Maps Budapest térképén.


Nagyobb térképre váltás

Az utca még most is látható a térképen. Két hete kerestük meg a Google magyarországi képviseletét, akik akkor hallottak a Fekete Pákó utcáról először.

A problémát jelezték a térképadatokat szolgáltató TeleAtlas nevű cégnek. Nemrég a Google-től azt a választ kaptuk, hogy még mindig várják a TeleAtlas hivatalos válaszát, de mindenképpen értesítenek, ha megtudnak valamit.

Az internetet böngészve számos oldalt találunk, amik a Google térképein látható furcsaságokat taglalják. Legtöbbször abból adódik a probléma, hogy egy térségről még nem került megfelelő mennyiségű információ az adatbázisba, ezért úgy tűnik, mintha nem létező utak kereszteznének szántóföldeket – de ez csak egyfajta hiba.

Van olyan, amikor egy gesztenyefás területet átszelő út utca a tényleges utcára merőlegesen került a térképre, így nem a területet, hanem az ott lévő gesztenyesort és a házakat szeli ketté.


Nagyobb térképre váltás

Budapest északi részén meg egy út a Dunában végződik, viszont ha a műholdkép nézetet kikapcsoljuk, kiderül, hogy az utcanézet a pontatlan, hiszen nem jelöli ott a Dunát, ahol az igazából van.

Ezeket a pontatlanságból adódó hibákat rendszerint kijavítja egy idő után a Google. Sok olyat találtunk ugyanis, amikor az adott területen a helyükre kerültek az utcák és a területhatárok köszönhetően a frissebb adatbázisnak. A Fekete Pákó utca rejtélye viszont ezeknél a pontatlanságból született hibáknál összetettebbnek tűnik. Egyelőre nem tudunk jobbat, mint várni a válaszra.