Natascha Kampusch saját műsorral debütált

2008.06.02. 15:35
Natascha Kampusch beszélgetős talkshowjának első része tegnap került adásba, a beszélgetőpartnere Niki Lauda, háromszoros Forma 1-es világbajnok volt. A 8 évig egy pincében fogvatartott lány most mutatkozik be először mint műsorvezető és félénkségét leszámítva jól helytállt a kérdező szerepkörében. Kampusch a műsorral állítólag nem keres egy fillért sem, pusztán tapasztalatokkal lesz gazdagabb.

Vasárnap került adásba Natascha Kampusch beszélgetős showműsorának, a "Natascha Kampusch vendége..." első adása. A 20 éves lány két évvel ezelőtt szökött meg fogvatartójától, Wolfgang Prikopiltól. A férfi 10 éves korában rabolta el Kampuscht és 8 évig tartotta fogva házának ablaktalan pincéjében. A világsajtót akkor bejárta a vele készített interjú, most azonban felcserélte a szerepeket és ő lett a kérdező fél. Saját bevallása szerint egy teljesen újszerű műsort szeretne készíteni, híres és hétköznapi emberekkel egyaránt szeretne interjúkat készíteni, és az a célja, hogy riportalanyait egy teljesen új oldalról megvilágítva mutassa be, ráadásul mindezt teljesen ingyen, írja a BBC.

Kampusch az egyszerűségre törekedett

Natascha Kampusch az interjú alatt végig mosolygott, ám láthatóan igen félénken társalgott első beszélgetőpartnerével, a háromszoros világbajnok Forma 1-es versenyzővel, Niki Laudával. Az eredetileg 80 perces beszélgetésből 40 percnyi került adásba, írja a zoomer.de. Kampusch a volt pilótát a karrierjéről, családjáról, és az Nürburgringen szerzett súlyos égési sérülésekkel járó balesetéről is faggatta. A műsor kapcsán törekedtek az egyszerűségre, és kerülték a látványos showelemeket, a beszélgetést egy hétköznapi, kávézóba illő asztal mellett forgatták le. Végül a beszélgetés befejezése előtt az újszerűséget Kampusch úgy próbálta bizonyítani, hogy az utolsó kérdés jogát átengedte a legendás versenyzőnek: "Kérdezzen tőlem valamit, amit mindig is meg akart kérdezni".

Ingyen vezet műsort Kampusch

Kampusch műsora havonta fog a képernyőkre kerülni az osztrák Puls 4 csatornán, egyelőre 6 részre kötöttek szerződést, és a folytatást a nézettségtől teszik függővé, írja a Daily Telegraph. A műsorért Kampusch egyáltalán nem kap pénzt, de emiatt egyáltalán nem bánkódik. A fiatal lány ugyanis a médiában szeretne elhelyezkedni, és ezt egy remek lehetőségnek tartja a tanulásra, ráadásul nincs is különösebb szüksége a fizetésre, mivel a szökése óta készült interjúkból és fotózásokból 6 millió eurót keresett.