horoszkóp

Elfogták a fia meggyilkolásával gyanúsított férfit

2008.03.28. 18:47
A kaposvári rendőrség pénteken délután elfogta azt a férfit, aki a héten feltehetőleg megölte hároméves fiát, majd elbújt a rendőrök elől. A rendőrség egy olyan helyen bukkant rá a férfira, ahol számítottak a feltűnésére. A kaposvári férfit már többször büntették gyermekei bántalmazása miatt. Röviddel elfogása után a kihallgatását is megkezdték.

Nem sokkal négy óra után elfogták azt a kaposvári férfit, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy halálosan bántalmazta a fiát, tudtuk meg az MTI-től.

A férfit Kaposvár külterületén a Som-hegy egy erdős, bokros területén érték utol. A helyszínt a felderítő szolgálat emberei figyelték, mert számítottak a férfi felbukkanására a környéken - mondta el a Velvetnek Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró elmondása szerint a férfit a rendőrök bekerítették, és amikor a gyanúsított meglátta őket el akart menekülni, de kb. 500-600 méter után a szemből közeledő rendőrökbe futott. A férfi nem adta meg magát, elfogásához fizikai kényszert kellett alkalmazni.

A gyanúsított kihallgatása jelenleg tart, halált okozó testi sértés megalapozott gyanújával indítottak ellene eljárást és kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.

A nyomozás korai szakaszára és annak érdekeire hivatkozva a rendőrség nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy kitől kapták tippeket a férfi várható felbukkanási helyéről, illetve, hogy az ügyben már korábban kihallgatott anya, mit mondott nekik.

Az MTI értesülése szerint, a három gyermeket ideiglenesen állami gondozásba vették a rendőrségi és a gyámhatósági vizsgálat lezárásáig. Az ügyben Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a történtek miatt vizsgálatot rendelt el a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalánál.

A kaposvári férfi azután kezdett menekülni a rendőrök elől, hogy kedden délután meghalt a hároméves fia, akit feltehetőleg ő ölt meg.