Kiss Ádám Showder Klub humoristája legutóbbi humoreszkjében több alkalommal is a meleg Márk eposzi jelzővel illette Lakatos Márk stylistot, és közös munkájukról beszélt. A stylist elmondta, Kiss Ádám megbántotta őt a produkciójával, és amellett azt is sérelmezi, hogy szerinte egyes humoristák manapság gyakran a cigányságon, a zsidókon és a melegeken viccelődnek.

Kiss Ádám humorista a Showder Klub hét eleji adásában megjelent humoreszkjében Lakatos Márk stylistot, a Tv2 Sztárok a fejükre estek című produkciójának elsőként hazaszavazott szereplőjét emlegette. A humorista a meleg Márk eposzi jelzővel illette a stylistot több alkalommal, aki erre szeretett volna reagálni, ezért kereste meg lapunkat. Mint elmondta, a humort érti, és szereti, de arról teljesen más fogalmai vannak, mint a Showder Klub fellépőjének.

Sokkal inkább alpári, mint vicces

„Nem tartom a humor, a vicc magas szintű változatának, ha egy humorista zsidózik, cigányozik, vagy éppen buzizik. Sokkal inkább alpári, az olcsó vicc kategóriája ez, és elszomorító, hogy televíziós szerkesztők megengedik maguknak, hogy a műsoraikban ezek a témák, mint a szórakoztatás formái jelenjenek meg”- mondta Lakatos Márk, akit arról kérdeztünk, véleménye szerint mire alapozza Kiss Ádám az eposzi jelzőjét. „Nem tudom, nem vagyunk közeli ismeretségben, de jobb, ha a meleg Lakatos Márk kifejezés terjed el rólam, mintha azt mondaná rólam valaki, hogy a hideg Lakatos Márk” - hangzott a stylist a dodonai jóslatok műfaji kívánalmainak megfelelő válasza.

A sérelmezett humoreszkben Kiss Ádám meleg Márkként emlegette többször a stylistot, aki a Showder Klub első néhány adása előtt öltöztette a humoristákat, Kiss Ádámot például lila lakkbőrdzsekibe, amelyik a humorista produkciójában elhangzottak szerint az ismerősei közt emlékezetesebb volt, mint az, hogy szerepelt a tévében. Kiss Ádámot elsőként arról kérdeztük, mire alapozza az értesülését Lakatos Márk szexuális orientációjáról. „Erről nem beszéltünk még, de jó emberismerő vagyok.”- válaszolta a humorista, akit meglepett, hogy Lakatos Márkot bántotta a humoreszkje.

A színpad fikció

„Semmi rosszat nem mondtam Márkról, csupán elmeséltem egy kontrasztos történetet egy humorista és egy stylist közös munkájáról. Nap mint nap történnek olyan vicces esetek, amelyekből a színpadi műsoraimhoz ötleteket meríthetek, ez egy volt azok közül.” Kiss Ádám nem ért egyet a stylistnak azzal a véleményével, amelyik szerint a szakmájában a vallási és nemi kisebbségek önmagukban a humor gyakran használt forrásai. „A színpad felnagyítja a hétköznapi jelenségeket, a stand up commedy műfaja erről szól. Például a melegfelvonulás is a hétköznapjaink része, természetes, ha egy humorista merít ebből a témából. Ami engem illet, ezt úgy teszem, hogy soha nem mondok értékítéletet, nem zsidózok, nem cigányozok, nem buzizok. Az azonban óhatatlan, hogy beszéljek erekről az emberekről, hiszen szerves részei a minket körülvevő világnak”- állította Kiss Ádám.

Rátérve a stand up commedy kedvelt témáira, Kiss Ádám elmondta, kollégáihoz hasonlóan ő is a mindennapi élet humoros eseteiből írja meg humoreszkjeit, a valóságosnál jobban kiszínezi azokat a műfaj sajátosságainak megfelelően. „Nálunk, a Dumaszínháznál nem divat például a sztárgyalázás, néha fordul elő, hogy valamelyik magyar hírességet megemlítjük. Egyszer megbántottam Kiszel Tündét, de azt a meccset már megvívtuk, lezártuk. Az első fellépésemben egyébként Gyurcsány Ferencet emlegettem. Minden mondatomért vállalom a felelősséget, nem az öncélú bántás az én stílusom.”

Cérnára-cinegére szedett szemöldökű férfiak

Nézegessen Lakatos Márkot!

Lakatos Márkot nemcsak az ominózus jelzős szerkezettel, de a humoreszkben megfogalmazott néhány gondolattal sem értett egyet. Szerinte ugyanis nonszensz, hogy kiszedetné az általa öltöztetett férfiak szemöldökét. „Éppen azt a jelenséget szoktam kritikusan szemlélni, amikor egy férfi cérnára-cinegére szedett szemöldökkel feszít a diszkóban. Soha nem szoktam fiúkat bíztatni arra, hogy essenek a szemöldöküknek, nekem nincs ellenemre, ha valaki természetesen néz ki. ” A humorista a produkciójában azt az esetet említette, amikor a Showder Klub humoristáiról portré készült az egyik televízió újság számára, és a fotózás előtt a stylist a „sminkosztályra” küldte Kiss Ádámot, mert úgy vélte, a szemöldöke túlságosan összeér. A fotózáson Kovács András Péter következett, akinek „még a szemgolyója is szőrös,” de a szemöldökszedés helyett azt javasolta, a kozmetikai beavatkozását Photoshop-utómunkával hajtsa végre a stáb.

A Fülemüle-per részeként az is felvetődött bennünk, hogy Lakatos Márkot esetleg az bántotta, hogy Kiss Ádám a stylist munkából viccet csinált. „Lakatos Márk szakmai érdemeit nem vitatom el, tudjuk, mit ért el, a produkciómban őt, mint szakembert sem szerettem volna megbántani”- reagálta a felvetésre Kiss Ádám. Lakatos Márka azzal a mondattal fejezte be a beszélgetésünket, hogy sok sikert kíván a humorista további munkájához, de azért nem szerette volna provokáció nélkül zárni a beszélgetést.

„Egyébként ha már jelzőkben gondolkodunk, Kiss Ádámról nem mondják a városban, hogy a heteroszexuális Kiss Ádám. Vajon mi lehet ennek az oka?”- vetette fel a kérdést Lakatos Márk, amiről Kiss Ádámot is megkérdeztük. "Ehhez már nem fűznék hozzá semmit, szerintem így is túlbeszéltük ezt a témát."