Családja nem hisz Korsunova öngyilkosságában

2008.07.01. 08:47
Bár a versei alapján úgy tűnt, szerelmi bánatában lett öngyilkos a kazah származású modell, valójában épp pár hónappal ezelőtt költözött össze új szerelmével. Pasija szerint egyenesen hihetetlenül boldogok voltak, sőt aznap estére még közös programot is terveztek.

Nem érti, miért lett volna öngyilkos a barátnője - nyilatkozta a lapoknak a vasárnap kora délután öngyilkosságot elkövetett modell, Ruszlana Korsunova pasija, Mark Kaminsky. "Jól ment a sora. A topmodellek közt tartották számon, és elégedett volt az életével" - mondta el a kétségbeesett 32 éves férfi a New York Daily Newsnak nyilatkozva hétfőn délután, amikor megérkezett Korsunova Water Street-i lakásához, ahol a lány barátai és rajongói mécsesekkel és virágcsokrokkal emlékeznek a fiatalon elhunyt modellre. Ruszlana Korsunova húszéves kazah származású topmodell vasárnap kora délután lépett ki manhattani luxuslakásának ablakán. Halálát a halottkém öngyilkosságnak nyilvánította

.

Öngyilkosok nem terveznek programot

A luxusautók forgalmazásával foglalkozó üzletembernek egy közös barátjuk mutatta be a lányt márciusban: "Amikor megláttam, csak annyit tudtam mondani neki: "Egyszerűen sokkot kaptam tőled, annyira gyönyörű vagy". Azonnal tudtuk, hogy összeillünk, két nap múlva összeköltöztünk. Szerettem”. A pár Kaminsky Staten Island-i otthonában élt, de Korsunova megtartotta manhattani luxuslakását is. A férfi vasárnap dél körül beszélt utoljára barátnőjével - két órával azelőtt, hogy a lány kilépett volna a 9. emeleti manhattani lakásának erkélyéről -, és szerinte semmi nem utalt rá, hogy Korsunova öngyilkos akart volna lenni, sőt még tervezgették is, hogy este együtt mennek a lány legjobb barátnőjének születésnapi partijára.

Bár a modellnek nagyon fiatalon szinte minden megadatott: nagystílű életvitel, új szerelem és olyan külső, amellyel a legnagyobb nevű divatlapok címlapjaira kerülhetett, bátyja szerint nagy árat fizetett ezért. Ruszlan Korsunov szerint – akit a lap telefonon ért el a család kazahsztáni lakóhelyén, Almatyban – húga már korai tinédzseréveitől kezdve keményen megdolgozott ezért, és nagyon elveszettnek érezte magát az idegen országban. “De egy nagyon derűs személyiség volt. Soha nem tett volna ilyet”.

Félt, hogy húszévesen már öreg a szakmához

Korsunova halálát a halottkém is öngyilkosságnak ítélte meg, és bár búcsúlevelet nem találtak, a lány egy orosz közösségi site-on publikált versei is érzelmi hullámvölgyre utalnak. “Annyira elveszett vagyok – és vajon megtalálom valaha is magam?” – írta márciusban.

Egy közeli barátja szerint a lány sikerei ellenére utálta a modellszakmával járó zaklatott életvitelt, azt, hogy teljesen kiszámíthatatlanná vált az élete. “Már keresett egy csomó pénzt, és most már kétségbeesetten szeretett volna kiszállni a modellszakmából” - mondta el a neve elhallgatását kérő ismerős a lapnak.

A lány postjai Kaminskyvel történő találkozása után egy időre vidámabbak lettek. "Láttam a tekintetét, ahogy Markra nézett. Teljesen el volt varázsolva" - emlékszik vissza az ismerős. De még ez is csak ideig-óráig tudta feledtetni az alapvető aggodalmait.

“Egy olyan szakmában ért el hihetetlen sikereket, amelynek mindig újabb és újabb arcokra van szüksége. Ő pedig alig húszévesen már attól félt, hogy mi les, ha elveszíti az újdonsága varázság" - emlékszik vissza volt barátja, Artyem Percsenok. "Kétségbe volt esve, hogy kiöregszik. Persze, ki nincs, főleg ebben a szakmában?!”. Korsunovát mindössze négy nap választotta el a 21. születésnapjától. Percsenok anyja szerint a lány magányosnak, elveszettnek és hajszoltnak tűnt: "Nemrég, amikor a fiammal beszéltek telefonon, azt mondta, nemsokára 21 éves lesz, és szomorú, mert azt se tudja, hol fogja ünnepelni".

A modell és expasija jó kapcsolatban maradtak tavaly őszi szakításuk után is, a lány öngyilkosságát megelőző napot is együtt töltötték a fiú szüleinek queensi házában. Percsenok rendkívül impulzív, túláradó érzelmi életű emberként írta le Korsunovát, és nagyon sajnálja, hogy nem tudott a lány sötét hangulatú verseiről, mert akkor megpróbált volna a lelkére beszélni. "Megmondtam volna neki, hogy ‘Ugyan már, miket beszélsz, ez nem is te vagy!!!' Csak egy ölelésre lett volna szüksége”.

A modell édesanyja hétfőn érkezett New Yorkba lánya azonosítására; mint elmondta, az egész családot felkészületlenül érte lányuk öngyilkossága. "Megvoltak a maga hullámhegyei és -völgyei, de soha semmi olyan súlyos, ami öngyilkossághoz vezetett volna" - nyilatkozott a Postnak. "Sose mondott olyasmit, hogy depressziós volna. És mindig elmondta a problémáit. Nem értem, most miért nem beszélt róluk".

Ruszlana Korsunovát szülővárosában, Almatyban temetik el.