A diáklány leköpte és lekurvázta a tanárokat

2008.03.27. 13:00
Az egyik kaposvári középiskolában egy diáklány egyik tanárát lekurvázta, egy másikat leköpött. Az iskola már megpróbálta egy másik iskolába áthelyezni.

A videós tanárverés nagy port felvert ügye után újabb olyan bántalmazásról adott hírt a média. Egy kaposvári diáklány leköpte, lekurvázta a tanárait.

Fodor Tamás, az Széchényi kereskedelmi- és vendéglátó-ipari középiskola magyar és történelem szakos tanára - őt köpte le a lány - a Velvetnek elmondta, a diáklány tavaly év végén szinte minden tantárgyból megbukott, így osztályismétlésre kötelezték. A tanár csak idén kezdte el tanítani, de nem most jelentkeztek a viselkedési problémái, már korábban is több tanárral összeütközésbe került.

A pedagógus elmondta, hogy az első két órában nincsenek gondok, mivel a lány lefoglalja magát, sminkel, reggelizik, telefonál. Azonban a nap végére már kezelhetetlenné válik, a felszólító módot egyáltalán nem viseli el, ha erre mégis sor kerül, a tanárt azonnal "visszaküldi az anyjába".

Arra is volt már példa, hogy azon háborodott fel, mert felkapcsolta a villanyt Fodor tanár úr. A lány tombolni kezdett, mondván, ő aludni akart, de így nem tudott.

Az apa szerint a lánya az áldozat

A lány törvényes képviselője, az apa a Somogy Online internetes oldalnak azt nyilatkozta, szerinte nem a lánya a hibás a történtekben. Elismerte, hogy valóban problémás eset a lánya, de a köpködés, káromkodás, a tanárok letegezése csak reakció. Állítása szerint az egyik tanár kurvának nézte a lányát, volt olyan is, aki kicsavarta a kezét.

Fodor Tamás elmondta, hogy ezekből az állításokból egy szó sem igaz, nem történt meg egyik eset sem. Annak a feltételezésnek sincs alapja, hogy a vádaknak köze lenne a család roma származásához, hiszen ő sem magyar származású, hanem palóc, az osztályfőnök pedig sváb, de mindez nem változtat semmin, ugyanazok a szabályok érvényesek rájuk is.

Nem lehet kizárni

Az iskola egyelőre tehetetlen, ugyanis 18 év alatti gyermeket csak nagyon súlyos fegyelmi vétség esetén lehet eltávolítani, de a diáklány "csak" verbálisan támadja a tanárokat. A diáklány osztályfőnöke szerint az érintettek közül valójában senki sem hibás, az apa védeni próbálja a lányát, akinek azonban papírja van arról, hogy a képességei egy 7 éves gyermekét érik el. Az iskolavezetés próbálja orvosolni az esetet, ám egyelőre tehetetlenek a megfelelő jogi szabályozás hiánya miatt. A pedagógusok azt fontolgatják, hogy abban az osztályban nem fognak tanítani.