Heti trendválogatásunkban általában valamilyen rendezvényen, tökéletesnek szánt ruhában és sminkben pózoló hírességeket mutatunk be, ezért úgy döntöttünk, ez alkalommal azt nézzük meg, ki néz ki a legjobban smink nélkül, utcai szerelésben. Ki a legtermészetesebb szépség: Gisele Bündchen vagy Uma Thurman?

Ki néz ki a legjobban smink nélkül?

A különféle eseményen megjelenő hírességek általában stylistot kérnek meg arra, hogy válasszák ki számukra a megfelelő ruhákat, amikhez profik készítik el a megfelelő sminkeket. Miután ilyenkor általában a távoli cél mindig valami tökéletesnek hitt megjelenés, ezért a hibákra szoktunk koncentrálni. Ezen a héten viszont úgy döntöttünk, nézzük meg milyenek a sztárok smink, vakuk és iszonyú drága estélyik nélkül. A legtermészetesebb szépséget keressük a külföldi mezőnyben.

Annyit azért érdemes az elején elmondani, hogy a teljes sminktelenség csak illúzió, illetve nehéz meghúzni a smink és a sminktelenség határvonalát. Egyrészt a fényképek megvilágításánál nagyon sokat lehet játszani a színekkel, a fény irányával, a fények erősségével. Egy jó világosító csak a fényekkel tíz évet tud fiatalítani vagy öregíteni egy modellen. Másrészt az is kérdés, hogy mi számít sminknek. A kicsit csillogó ajakír például már smink, és ezért a csillogó száj kizárást jelent mindenféle sminknélküli versenyből?

Penelope Cruz

Nem egyszerű sminknélküli képeket beszerezni a hírességekről, különösen olyanokat nem, amik még nem szerepeltek a világ összes „Nézze milyen ronda a sztár is reggel” válogatásában, ráadásul itt most nem is ez a cél. Penelope Cruzról 2006 februárjában készült ez a kép, amint a Los Angeles-i repülőtérnél telefonált. Egészen hétköznapi nő benyomását kelti. Jól áll neki a farmer, a nagy kötött pulóver, és az is, hogy nincs rajta smink. Természetesnek tűnik, ami elég ritkaság abban a közegben, amiben él.

Liv Tyler

Liv Tylerről sem ma készült ez a sminknélküli fotó. Még 2006. március 25-én fényképezték le a színésznőt New York-ban. Kicsit táskás, bedagadt szemek, rúzs nélküli száj, rendezetlen haj, de még így is igazán szép, önmagával harmonizáló a színésznő. Az mondjuk látszik, hogy Liv Tylernek az áll a legjobban, amikor a száját és a széles mosolyát kihangsúlyozva egy vörös szőnyegen integethet boldogan, élvezve a népszerűséget.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchent a Dior 2008-as őszi-téli divatbemutatóján fényképezték le még 2007 júliusában a backstage-ben Versailles-ban. A képen valószínűleg éppen a modell felkészítésének elején járnak: a körmét csiszolják. Bündchen vonalai kisimultak, nem táskás a szeme és a haja is csillogóbb, mint az eddigi képeken látott hírességeké. Igaz, ők nem is divatbemutatóra készültek éppen, amikor a fotók készültek.

Uma Thurman

Uma Thurmant is 2007 nyarán fényképezték le, amikor a New York-i Sohóban vásárolt Prada boltjában. Legalábbis egy nagy zacskóval távozott a boltból. Thurmanről sem tudunk sok rosszat mondani. Szép ruha van rajta, ízléses a karkötője, harmonizál a szintén mindenhez passzoló táska aranyozott részleteivel. A vörös szőnyeges eseményeken készült képekhez képest az a legfeltűnőbb, hogy Thurmannek talán nem annyira hangsúlyos a szemöldöke, mint szokott lenni, ha kisminkelik.

Kirsten Dunst

Kávé a kézben, fáradt szemek, sminknélküli arc. Azt hihetnénk, hogy Dunstot egy forgatáson fényképezték le, miután reggel valahogy lekúszott a hotelszobájából, hogy összerakják az aznapi jelenetekhez. Ezzel szemben az az igazság, hogy a színésznő 2008 szeptember 11-én pontosan így nézett ki New Yorkban. A kócos haj, a körméről lekopott lakk és a táskás szemek nem segítenek Dunst legjobb pillanatainak a megidézésében, de mindenképpen értékelendő, hogy egy ismert ember ennyire természetesen, az egész fejét eltakaró napszemüveg, kalap, papírzacskó nélkül megy ki az utcára.