A Sao Paulo-i divathéten Gisele Bündchen remek adottságai mellett megtekinthettük a legújabb fürdőruha kollekciókat is. A bikinik és az egyrészesek színe nem lényeges, csupán a különleges szabás és az apró rafinériák elengedhetetlenek. Ön melyik brazil tervező fürdőruhájában pompázna a siófoki Coke Beachen, vagy az agárdi Pop Strandon? Heti trend: szavazzon!

Melyik fürdőruhában pompázna a Balatonon?

Bár korábban azt írtuk, idén az egyrészes fürdőruha a menő, a tervezők is belátták, napozni bikiniben – de leginkább anélkül – a legjobb, és a kifutókon is láthattunk belőlük pár darabot. Mostani Heti trend összeállításunkban a Sao Paulo-i Divathéten bemutatott fürdőruhákból állítottuk össze a szavazásra érdemes mezőnyt. A kreációk az esős időszak szivárványának minden színében pompáznak, a hangsúly inkább a különleges szabáson van, amelyek fura nyomokat tudnak hagyni a testen, ha lebarnulunk. Ön melyik kreációban vonulna le az Agárdi Pop Strandra? Szavazzon!

Pisztáciafagyi a mellen

A Movimento cég kollekciójában leginkább színesebb darabokat találunk, viszont a kollekció piaci hangulatát igyekeznek feldobni összetett elemekkel . A zöld – a Cosmo édességfaktor szerint pisztáciafagyi-színű - két részes bandeau bikinit féloldalas pánttal tették különlegessé, azonban a bemutató kedvéért a modell fejére tett zöld levelek és hóvirág talán kissé túlzásnak tűnik.

Összement a miniszoknya

A Sao Paulo-i divathét nagy felfedezettje az Agua de Coco cég volt. A fürdőruhák tervezésére szakosodott brazil márka ugyan már 1985 óta létezik, de a hírnevet csak a Victoria’s Secret fehérneműcéggel kötött együttműködése hozta meg nekik. A cég – főleg a brazil igények miatt - a szexisebb fürdőruhákat helyezi előtérbe kollekciójában, melyeket saját elmondásuk szerint igyekeznek a legjobb minőségű anyagokból előállítani. A közös munkát tökéletesen megmagyarázza ez a mélykék bikini. A felsőrész teljesen egyszerű szabású, míg a csípő kiemelésére szolgáló bugyi elsőre olyan, mint egy összement miniszoknya, ami még fel is csúszott kicsit.

Cekkeres nagymama

Szintén a Movimento divatcég kollekciójához tartozik ez a lila alapon levélmintás egyrészes fürdőruha. E mellől a darab mellől már csak egy cekker hiányzik ahhoz, hogy úgy nézzünk ki, mint egy strandról elkószált nagymama. Esetleg egy nagyobb dekoltázs tudná kilendíteni az unalomból ezt az úszódressznek tulajdonképpen alkalmas, de inkább retrópartira való darabot. Persze azoknak, akik nem szeretik gyantáztatni vagy borotválni a bikini vonalukat, ez egy kitűnő választás lehet. A kollekció további - kevésbé nagymamás darabjait - az érdeklődők itt tekinthetik meg.

Rácsos linzer helyett

A rácsos egyrészes fürdőruhát Paula Robba tervezte, és a mostani trendektől eltérően ennél a darabnál a különleges szabás mellett törekedett a szimmetriára. A mellrészt a férfiak legnagyobb bánatára testszínű anyaggal vonta be, ami az összképen csupán akkor ront, ha lebarnulva öltjük magunkra a fürdőruhát. Az azonban, hogy a has egyenletesen lebarnuljon ebben a darabban, nem esélyes. A brazil tervezőhölgy amellett, hogy kreatív, agyafúrt is, hiszen Madonna jelenlegi játékszerét, Jesus Luzt kérte fel férfikollekciójához modellnek, és így - a divatlapokon túl - eljuttatta alkotásait a bulvárközönséghez is.

Bosszúálló rózsaszín függönyzsínórral

A gonosz tekintetű szőke hölgy a rappereket idéző aranyláncával, a rózsaszín selyembikinijével, és a függönyzsinórral az oldalán leginkább úgy néz ki, mint egy elfuserált Bond-lány, aki - az elszántságát nézve - pont most határozhatta el, véget vet a brit ügynök életének, lehetőleg kötél által. Sajnos Paola Robba kreációjáról azt sem mondhatjuk, hogy Paris Hilton ezt ajánlaná, hiszen már ő is lezárta pink korszakát. Szóval csupán azzal érvelhetünk: bátraké a szerencse, reméljük a bikini viselőjét nem nézik függönynek.

Variációk csíkokra

A Movimento nem bízott semmit a véletlenre, legalábbis ami a csíkok számát illeti. A fürdőruha anyaga is több variációt szolgáltat a csíkokra, de a divatcég az egy részes, pánt nélküli fürdőruha elejéből és a hátából is kivágott egy csíkot. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy az úszódressz takarja a hasat, és az úszógumi helyét is. Igaz, a keresztbe csíkos minta miatt nem mindenki vállalhatja be ezt az egyébként remek darabot. A modell fejére felerősített otromba virág miatt már nem panaszkodunk, nyugtat minket a tudat, a Balatonon ilyesmivel remélhetőleg nem találkozunk.

A zebramintán túl

Paula Robba kollekcióját gazdagítja ez az arany-fekete csíkos modell is. A fürdőruha félvállas, és a hasi része a napozás szempontjából nem túl szerencsés, de mivel a máj a jobb oldalon található, azt a létfontosságú szervet jótékonyan védi a sugárzással szemben. A zebracsíkoktól ihletett tervező fürdőruhája egy medencés bulihoz ideális viselet. Úszógumis vagy hastánc-alakkal rendelkező hölgyeknek azonban nem lenne szerencsés ez a választás, a hurkákhoz csak Eugéne Delacroix ragaszkodott a festményein.