A sötét erő nem győzi le a nőkben rejlő életkedvet, vidámságot - mondta Szabó Patrícia, a Cosmopolitan főszerkesztője a hagyományos Cosmo Bikini Show után. A giccskommandó nem volt jelen az eseményen, ami így békében zajlott, és celebjeink bemutatták az új, zebramintás és fagyiszínű bikiniket. A cukorka és a fürdőruha egyébként úgy kapcsolódik össze, hogy egy jó csaj megédesíti a férfi egy napját. Csodás mondatokkal gazdagodtunk az este folyamán.

„A nők mindennek elcsábulnak, ami édes és színes. Nincs a világon még egy ország – talán még Görögország –, ahol ennyire imádnák az édességet. Ez nemzeti sajátosság, hogy minden sarkon van egy cukrászda, és minden cukrászda tele van vasárnap” - mondta Csősz Boglárka a cukorkák és bikinik kapcsolatáról.

Már nem is divat a candy

Nézegessen bikinit, celebet!

Az évek óta hagyományos Cosmo Bikini Show-t idén a Symbolban rendezték meg a megszokott pálmaházi páratartalommal, elviselhetetlen tömeggel és interjúzásra tökéletesen alkalmatlan zenei aláfestéssel. Ez a médiaesemény a magazin főszerkesztőjének, Szabó Patríciának a hattyúdala volt, amelyről nemsokára megjelenő interjúnkban részletesebben is beszél. Néhány gondolatát azonban keretesben idézzük, mivel úgy érezzük, felér egy dadaista szabadverssel.

Mivel a show-n a fagylalt és cukorkaszínek és a - Csősz Boglárka kifejezésévek élve - candy stílus jelent meg, a bemutatón modellként szereplő celebeket arról kérdeztük, milyen összeköttetést látnak a bikinik és a cukorkák közt. Csősz Boglárka, a TV2 Sztárok a fejükre estek című túlélő és busmanalázó műsor szereplője nem kedveli a rövid válaszokat, így beavatott bennünket abba is, hogy a candy stílus a nemzetközi divatszakmában már nem számít menőnek, tavaly volt ugyanis divat, idén pedig a goth stílus megy a fekete és lila színekkel, kormos, grufti sminkekkel.

Szabó Patrícia: A sötét erő nem győzi le a női életkedvet

A Cosmopolitan főszerkesztőjét is megkérdeztük arról, mit gondol a cukorkák és bikinik kapcsolatáról, illetve mi a véleménye a goth stílus nemzetközi elterjedéséről. A válaszát mindenféle változtatás és stilizálás nélkül ajándékozzuk olvasóinknak. „Ha egy jó csaj felvesz egy bikinit, az megédesíti a pasik napjait. Sok fürdőruha van, ami a cukorka színeket hozza vissza. Amikor nyáron az ember fürdőruhát visel, azok a legédesebb pillanatok. Magyarországon mindig van egy fáziskésés, ami a világ divatját illeti, de ezt tudjuk. Nem gondolom, hogy bármennyire is divat lehet a gótikus stílus, nem fog mindenki pókhálókat hordani és a halálvárók keresztjét. Személy szerint nem szeretnék úgy kimenni az agárdi alsó strandra, hogy menetelek a víz felé. A fürdőruhák közt ott van a matróz stílus is, és nem volt olyan év, hogy kiment volna a divatból. Nem hiszem, hogy a sötét erő legyőzi a nőkben rejlő életkedvet, vidámságot, ami nyáron van.”

A bikiniknél csak Lakatos Márk sminkje volt feltűnőbb

A „színek kavalkádja" kifejezést már korábban betiltottuk a trend rovatban, ezért nehéz jelzőket találni a show-ra, annyi valószínű, hogy a bemutatott bikinitrendet (amelyekről már tudjuk, hogy nemzetközi szinten tavaly volt divat) az Egér a Marson című, a 70-es években készült rajzfilm ihlette, amelyben a fák nyalókákat és fagylaltokat hajtottak. A modellek bikinijénél csak a Bódi Sylvi társaságában érkezett Lakatos Márk stylist sminkje volt színesebb, részletgazdagabb. Az eseményen mindenki megjelent, aki úgy érezte, számít, kivéve a giccskommandót, így a bemutató békés keretek közt, zavartalanul zajlott. Örültünk, hogy friss arcokat is láthatunk a színpadon a Celebgenerátor frissítésének hála. Például első alkalommal lépett fel divatbemutatón Tatár Csilla, a TV2 Mokkájának a műsorvezetője, aki utólag elmondta, nem igazán találta a helyét a modellek közt. Mint kiderült, a képernyőre sem elsősorban az exhibicionizmusa hajtotta.

„Azért vágytam arra, hogy műsort vezessek, mert hiányzott az, hogy nem kötik az arcomat a riportjaimhoz. Bármit is csinálhat egy riporter, a nézői visszajelzések sosem hozzá érkeznek, aki az anyagán dolgozott, hanem a műsorvezetőhöz. Ez így van rendjén, de ennek hatására én is szerettem volna a képernyőn dolgozni” - mondta Tatár Csilla, aki egyébként egyedül érkezett a show-ra, mivel férje, Gönczi Gábor műsorvezető épp esti szerkesztő volt.

Megjavult a Celebgenerátor

Szerkesztőségünkben hónapokig aggódtunk, hogy ha létezik a pr-ügynökségek és partiszervezők munkájának megkönnyítésére kifejlesztett Celebgenerátor, amelyik random jelleggel kijelzi, mely celebet kell delegálni egy-egy eseményre, akkor az a gép hónapokkal ezelőtt lefagyhatott, amikor Debreczeni Zita neve villogott a képernyőn, ezt követően kék halált halt. Az utóbbi időben ugyanis szinte kizárólag a Dukai-Zimány tengelyről érkeztek celebek a hazai médiaeseményekre. A Cosmo Bikini Show-n azonban felfedeztük, hogy a generátor megjavult, sőt, a memóriája bővült.

Az eseményen olyan hírességek voltak jelen, mint Tatár Csilla műsorvezető, Király Linda énekesnő, Király Viktor énekes és a Király apuka: Tamás producer, Szorcsik Viktória, Csomor Csilla, Fridel Fruzsina, Deutch Anita, Kiss Ramóna sorozatszínésznők, Geszler Dorottya műsorvezető, egy fiú a Barátok köztből, Lakatos Márk stylist, Bencsik Tamara Megasztár-döntős, Galambos Dorina, Dér Henriett, Tóth Gabi énekesnők, Papp Lili szépségkirálynő, Nagy Réka, Kis Hegedűs Réka modellek, Bánovics Marcsi celebhosztesz, Delhusa Gjon énekes és gyermekei: fia, lánya, Csősz Boglárka glam és divatmodell, Voksán Virág playmate, Gáspár Laci énekes, Katus Attila fitneszedző, valamint a celebgenerátorok örökzöldjei: Debreczeni Zita, Dukai Regina és Bódi Sylvi glammodellek, Danny Blue mentalista és szépségverseny-szimpatizáns, Erdőhegyi Brigitta és Gallusz Nikolett énekesnők, Ivan énekes. Csupán annyi a probléma a megújult Celebgenerátorral, hogy nem tud egyenlő számú celebet biztosítani az egy időben zajló eseményekre. Az este folyamán az Árkádban tartózkodó riportereink ugyanis jelentették, hogy a Cosmo show-jával párhuzamosan tartott Árkád Divatshow-ra mindössze két celeb jutott: Jaksity Kata műsorvezető és Müller Attila televíziós marokbavillantó.

A lány szexi a bikiniben és szereti az édességet

Nézegessen bikinit, celebet!

Nagy Réka, a magyar Topmodell győztese néhány hónapja candy stílusú fotósorozattal jelent meg, ezért a kifutó kitaposott ösvény volt a számára. „Ez igazán az én világom. És hogy mi a közös a cukorkában és a bikiniben? Egy lány jól néz ki a szexi bikiniben, főleg, ha jól is érzi magát. És egy lány jól érzi magát, ha édességet eszik. Ennyi.”

A Pavlovi reflex kiterjeszthető a celebek okozta érzékszervi ingerekre is, megfigyelhető volt, hogy amikor ismert arc lépett a színpadra, nagyobb volt a lelkesedés. Zavarban voltunk, amikor olyan lánynak is hevesen tapsoltak, akit nem tudtunk felismerni. A közönség azonban segített, és kiderítette, Delhusa Gjon énekes lányáról van szó. Az édesapa olyan újságírói dialógusokba volt kénytelen bonyolódni az este folyamán a lánya szereplése után, mint:


- Mit szólsz a lányodhoz, Gjoni?

- Szeretem.

Hogyan formáljunk alakot bikinivel?

Csomor Csilla színésznő a fogyókúra szerelmese, legalábbis olyan szenvedéllyel beszélt a bikinishow után erről az aktivitásáról a Velvetnek, hogy ezzel a szörnyű marketinges terminussal mertünk élni. A színésznő beszámolt arról, hogy a diétát sporttal ötvözve elérte, hogy melle ne fogyjon le. „Büszke vagyok a domborulataimra, mások veszik az ilyet”- mondta a színésznő, aki a saját testalkatának ismertetésére alapozva tanácsot adott fürdőruha viselésére a hasonló alkatú nőknek. „A háromszög alakú melltartó slankít, mert összébb húzza a melleket. Erre az alkatra a csípőnél magasabb vonalú bugyi az ideális. Akinek sápadt a bőre – mint nekem is – inkább élénk színű bikinit válasszon. Nálam a piros, az élénk rózsaszín működik, de a pasztellszínek, a fehér és a bézs egyáltalán nem.”

De kié a Maserati?

Szeretetet sugárzott a közönség felé Király Viktor énekes is, aki két táncossal együtt feldolgozásokat énekelve fellépett a műsorban, miközben a keverőpultnál édesapja, Király Tamás büszkén figyelte minden mozdulatát. Reméltük, elénekli majd az Aranyásók című dalát is, amelyet ikertestvérével, Király Benjaminnal együtt jegyez, és amelyet korábban a szerkesztőségünkben A magyar pop legmihasznább slágerei gyűjteményébe választottunk. Sajnos a dal nem hangzott el, kárpótlásul idézzük a klipet azon keveseknek, akik nem voltak a Symbolban összezsúfolódott vendégek közt.

A programban szerepelt még Dér Henriett, Tóth Gabi és Galambos Dorina közös produkciója, ez utóbbi énekesnő meglepetés volt a számunkra, mivel neki sikerült megvalósítania, hogy visszavonuljon a bulvárnyilvánosság elől, amikor végleg elege lett belőle. Debreczeni Zita glammodell hasonló módszert választott arra, hogy elkerülje a magánéletének eseményei felől érdeklődő újságírókat a divatbemutató után: a kifutóról lelépve azonnal távozott. A vendégeket azonban nem túlzottan foglalkoztatta a megjelent hírességek magánélete, sokan inkább azzal a kérdéssel foglalkoztak: vajon kié a szórakozóhely kapujának mértani középpontjában parkoló fekete Maserati.