Az ismerkedés módja generációról generációra sokat változott, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a mai férfiak szívesebben próbálkoznak be egy-egy poénosnak szánt szöveggel a nőknél. Még az Axe reklámjai is azt sugallják, hogy az úgynevezett csajozós dumával sokkal könnyebb bevágódni a lányoknál. Nem így gondolják ezt a Velvet által megkérdezett nők, akik inkább az egyenes, magabiztos kezdeményezést részesítik előnyben, mintsem a forgatókönyv szerint megírt bohóckodást. Ön melyik szituációt tartja legcélratörőbbnek a videóban bemutatott csajozós jelenetekből?

 
A szavazáshoz be kell lépned Indapassal. Ha nincs regisztrálj.
 

1. Csajozás aprópénzzel

"Aranyos trükk, kevésbé közhelyes és tolakodó mint a legtöbb csajozós duma" - fejtette ki véleményét a varázslattal bepróbálkozó fiú esetéről az idén érettségizett Luca. Másrészt szerinte bármilyen trükkel próbálkozhat a fiú, ha nincs meg a kölcsönös szimpátia: "Egyszerűen vannak olyan típusú pasik, akik jöhetnek bármilyen szellemes dumával, maximum mosolygok rajta egy nagyot, de tapintatosan leépítem. Ugyanakkor akármilyen adoniszi csoda lehet az az illető, aki már a legelső alkalommal megemlíti a szexet egy szerinte frappáns ismerkedős szövegbe építve. Például a "Segítenél? Pisilnem kell, de a doktor azt mondta, nem emelhetek nehezet." dumától felfordul a gyomrom."

2. Csajozás csokival

"Gyűlölöm, ha fel akarnak szedni ilyen sablon szöveggel, vagy hülye szituáció teremtésével. Ehhez nem én vagyok a megfelelő alany. A videóban szereplő pasit is szánalmasnak tartom" - jelentette ki a fizikus Orsolya a videó megtekintése után. Véleményéhez csatlakozott a középiskolás Lilla: "Filmekben még vicces ez a fajta ismerkedés, de a néző ott is leginkább csak a kínos próbálkozást mosolyogja meg, nem pedig a szöveget díjazza. A videóban kialakult szituációt sem igazán értem. Végül a pasi telefonszáma került a nőhöz és nem fordítva. Mit vár? Hogy majd a nő hívja fel?"

3. Csajozás fagyival

"Mivel nekem a pasi maszat nélkül sem jön be, ezért azt hiszem, nem éreztem volna késztetést, hogy megadjam a számomat, inkább mosolygtam volna, hogy milyen bénán néz ki, és továbbmegyek" - húzta el a száját a videó láttán a 22 éves Szilvi, aki hosszú ideje kapcsolatban él, így fogalma sincs arról, hogy mostanában milyen csajozós szövegek mennek, de igazából a régiekért sem rajongott. Az egyetemista Emese ezzel szemben értékelte, hogy a srác nem a "Kő kóla?" dumát nyomja, hanem kitalál valami eredetit: "Ha én mennék így neki valakinek, akkor valószínűleg én is megpróbálnám a helyzetet megoldani, hogy ne legyen fagyis az arca, hiszen egy elesett pasit szívesen istápolnak az anyai ösztönökkel megáldott nők. Tehát első találkozásnak nem rossz, de túl hamar jött a számelkéréses sztorival. Én meghívtam volna a csajt is egy fagyira, már csak azért is, hogy érezze, pasi vagyok, nem egy csokis képű idióta, és akkor kértem volna el a számát egy következő fagyizás reményében. Legédesebb sztorim ezzel kapcsolatban, amikor egy nálam fiatalabb jogászfiú jött oda az esti bulinál, hogy véget ért-e az íráselemzés, amit tartottunk, mert firkált pár sort, nézzem már meg. Egy kis cetli volt, ez állt rajta, hogy csinos vagyok és hogy meghívhat-e egy italra. Nagyon eredetinek találtam, és elfogadtam a meghívást."

4. Csajozás ismét csokival

"Ez a csokis ötlet nem rossz, a csokit általában mindenki szereti, de igazából nem hiszem, hogy ez alapot adna az ismerkedésre részemről, pláne, hogy ha én nem kapok a csokiból - vélekedett a 29 éves Karolina. A gyógypedagógusként dolgozó lány megmosolyogna egy hasonló helyzetet, mert aranyosnak tartja. "Engem még csak olyan pasik szólítottak le, akit már kicsit korábban kinéztem magamnak, meglepő módon normális szöveggel - vagy addigra már elég Martinit ittam ahhoz, hogy viccesnek találjak mindent."

"Ez egy idióta" - szögezte le a frissen diplomázott jogász Réka, majd rövid gondolkodás után helyesbített: "Mindkettő idióta. A pasi azért, mert komplett hülyévé alázza magát a nő előtt, amaz pedig még viccesnek is találja a rögtönzött előadásnak nem mondható bohóckodást. Az alfahím fogalmát valószínűleg egyikőjük sem ismeri."

5. Csajozás fémdetektorral

"A tesztalany láthatóan nagyon jól szórakozott a próbálkozáson, és tudjuk, hogy a nők nagyon szeretik a vicces pasikat. Ennek ellenére csöppet sem biztos, hogy megadta a telefonszámát a fémdetektoros fiúnak, hiszen az is lehet, hogy a nem elcsépelt, de mégis idétlennek ható szöveg hallatán inkább csak kínjában kacarászott" - vélekedett Kriszta. A 30 éves újságíró szerint a főszereplő lány bizonyára nem először halott ilyen és ehhez hasonló mondatokat egy férfi szájából. "Ráadásul detektorral közelíteni valakihez nem túl elegáns megoldás, hiszen az emberek nem feltétlenül veszik jó néven, ha rosszat feltéteznek róluk – mondjuk, hogy loptak a boltból -, és így előfordulhat, hogy a kiszemelt áldozat meg sem várja a vicces fordulatot, hanem azonnal elküld melegebb éghajlatra" - tette hozzá. Igazán jó csajozós dumákra nem emlékszik, és az ismerteket is szörnyűnek és fantáziátlannak ítéli meg. "Volt, hogy valaki azzal jött oda hozzám, hogy: Egész este figyeltelek a tánctér másik sarkából, van kedves csörögni? - Miközben végig kint voltam a folyosón."

"Így lehet csajt felszedni?" - tette fel a költői kérdést a 33 éves, kisgyermekes Viki. "Mert akit igen, azt bárhogy sikerül, talán lasszóval is, aki pedig ilyen dumával próbálkozik, vagy kandikamerás pasi, vagy nehezen talál magának nőt és ezt már kínjában találta ki. Szóval, szerintem gizdás és nem hallgatnám végig, ne az én szexuális kisugárzásomra építsen, hanem a sajátjára, amitől majd szagot fogok.  De lehet, hogy én vagyok csak fapina, és nincs humorom."

6. Csajozás lúzerként

"Tipikus példa arra, hogy a pasik mennyire lúzerek tudnak lenni, ha ismerkedésről van szó. Mondanom sem kell, hogy nálam a legtöbb csajozós duma így szokott elsülni - még akkor is, ha jó a kezdés. Egy idő után dől belőlük a sok ökörség, hiszen egy-két mondatos szöveget képesek betanulni, de amikor már pár percnél tovább tart a beszélgetés, kiderül, hogy mindössze ennyire futotta" - mesélte a főiskolás Iza, csoporttársa viszont a Páran párban főszereplőjének a védelmére kelt: "És nem csak azért, mert Jeff a kedvencem" - magyarázta a 21 éves Ildikó. "Bírom az ilyen szerencsétlen fazonokat, és imádom, ha egy pasi zavarban van a jelenlétemtől. Ki ne parázna az ismerkedéstől? Ugyan ebben a filmrészletben a legnagyobb baromságok szakadnak ki a srácból, szerintem a valós életben is szórakoztató lehet egy ilyen szitu. Inkább ez, mint egy dögunalmas férfi a szokásos Meghívhatlak egy italra? dumával. A meghívásért cserébe ugyanis minden pasi arra vár, hogy szánjak rá néhány percet, hátha ez idő alatt sikerül becserkésznie. Rossz hozzáállás. Cserkésszen be, és ha látja rajtam, hogy tetszik nekem, akkor hívjon meg."

7. Randira várva

Mészáros "Mellbedobó" Dóra az alapötletet értékeli, főleg, hogy reklámokról van szó. Ha viszont a valós életben csöppenne ilyen szituációba, túl soknak tartaná, ahogy ráerőlteti magát a férfi. "Az én esetemben nehéz dolga van annak, aki meg akar szerezni. Irtózom az erőszakos, nyomulós pasiktól" - mesélte a sztriptíztáncos. "Hamarabb kiszúrom azt, aki csak néz. Viszont én nem kezdeményezek, ezért sokszor nem történik semmi egy ilyen alakuló szimpátiából. Sok férfival találkozom a munkám során, főleg bulikon. Ezért főleg illuminált úriemberek próbálnak meggyőzni arról, hogy én vagyok életük álma. Teszik ezt sokszor kedvesen, gyökerestül kitépett virágokkal a kert végéből, vagy kevésbé kifinomultan szimplán közlik, milyen jó partit hagyok ki személyükben. De a legkedvesebb csajozós szövegem egy közösségi oldalra írt üzenet, amelyben szerelmet vallott az drága és randizni hívott. Miután udvariasan elhárítottam, párkapcsolatomra hivatkozva, visszaírt. Levelében elhordott minden útszélinek, repedtsarkúnak, és nem is értette, ki az ember, aki bármit is akarhat egy ilyentől, mint én."

 
A szavazáshoz be kell lépned Indapassal. Ha nincs regisztrálj.