A Kate Moss őszi/téli Topshop kollekcióhoz fekete-fehér reklámfotókat készítettek, amelyeken a modell szakadt harisnyát választott kiegészítőnek. A Daily Mail kipróbálta, hogy a ruhák hogyan állnak átlagos adottságú, karcsú nőkön. Megállapították, tízből hatot olyan nők is felvehetnek, akiknek nem sáskák voltak a nagyszülei.

Kate Moss továbbra is a Topshop tervezőjeként tevékenykedik, és a napokban jelent meg a 2009-es őszi/téli kollekció népszerűsítéséhez elengedhetetlenül szükséges divatfotó-sorozat, írja a Daily Mail. Moss az új ruháival szintet lépett, az előző kollekció az ötvenes-hatvanas évek stílusát idézte, a mostani a hetvenes évek divatvilágát eleveníti meg.

A ruhák között találunk egyszerűbb kardigánokat, kötött ruhákat, de megjelenik a korábban már általunk is beígért bőrruha és a szőrmekabát (természetesen műszőrme) is. Azt azonban nem értjük, hogy a fekete-fehér felvételeken - melyeket a biztonság kedvéért alaposan kiretusáltak - milyen okokból pózol Moss szakadt harisnyákban.

Több mint a fele hordható

A Daily Mail a képek megjelenése után letesztelte, vajon egy átlagos adottságú nő képes-e jól kinézni a 35 éves modell elképzelései alapján készült ruhákban. A lap modellje a hatvanhat darabos kollekcióból tíz Topshop kreációt próbált fel, és a végeredmény szerint hat ruha a való életben is hordható. A selyemből készült nadrágszoknyában végződő ruha, arany cipzárakkal (100 fontért) a tesztelő szerint kényelmes viselet és már ránézésre is gyönyörű. Valamint a bandeau felsőrészes koktélruhát (80 fontért), a csillogó maxiruhát (400 fontért) szintén jó vásárnak találták. Azonban a vízszintes csíkos kötöttruhát (50 font) csak hibátlan alakkal lehet viselni, a kétrétegű tunika csak első ránézésre jó, mivel túlzottan átlátszik.

Azonban hiába a kritika, a kollekciók fanatikusai akár több órát is képesek voltak várni a nyitásra a kollekciók megjelenésének napján. Az első kollekciója az első héten 3 millió fontot hozott, ami még a cég tulajdonosát, Sir Philip Greent is meglepte.