A fekete jövő tavasszal és nyáron is divatos színnek számít majd. A tervezők szerencsére nem elégedtek meg a hagyományos anyagokkal és tervezéssel, a kollekciókban átlátszó organzával, tüllel, valamint selyemmel és csipkével variálták a ruhákat.

„Hallottad, mi az új fekete? Hát a fekete” – foglalta össze a New Yorki-i Mercedes Benz divathét lényegét a Jay Leno műsorából ismert Ross Matthews. A fekete tulajdonképpen mindig is divatos volt – legutóbb téli trendtippeink között is szerepelt –, de a New York-i divathéten ezúttal a tavaszi/nyári kollekcióba is bekerült, ami az egyébként élénk és világos színek mellett nem mutat valami jól. Mindenesetre a tervezők nem maradtak meg az egyszerű szabású és anyagú fekete kreációk mellett, átlátszó organzával, tüllel és csipkével variálták ruháikat.

A stílusok természetesen tervezőként váltakoznak. Max Azria az egyszerű, sikkes, nőies darabokat preferálta, ráadásul a színekben is visszafogott volt, hiszen a fekete mellett a szürke, a fehér és a testszínű darabok jelentek meg kollekciójában. Philip Lim kollekcióját, melyet állítása szerint Picasso ihletett, külön kiemelte a vörös kifutó és háttér. A bemutatóján, melyben a szakmai tudását szerette volna prezentálni, használt szinte mindent, a krokodilbőrtől az arany flittereken át egészen a selyemig.

Ralph Laurent a recesszió ihlette meg, és ismét előszedte a farmerokat, a durva anyagokból készült kezeslábasokat. De a legfőbb jellemző mindenképpen az volt, hogy a nőket ismét férfiasabb ruhákba bújtatta, és újból divatba hozza a nők öltönyviselését. Ezzel szemben Michael Kors a csillogó anyagokat, és az aszimmetrikus formákat mutatta be kollekciójában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hordhatatlan darabokat tervezett volna, épp ellenkezőleg. A ruhákon különböző helyeken elhelyezett kivágások kifejezetten szexis darabokat eredményeztek.